Pardus Yüklü olan bir bilgisayara Windows u da kurmak istiyorum

Bilgisayarımda Pardus yüklü , onu kaldırmadan Windows u da kurmak istiyorum nasıl yapabilirim?

İlk Açılışta Pardus-Windows DualBoot Olarak mı Yoksa Pardus İçinde Sanal PC Olarak Mı ?

Ayrıca Her İki Yöndem İçin Youtube da ve Google da Aratma Yaparak Bir Çok Video,İçerik ve Kaynağa Ulaşabilirsiniz.

DualBoot Olarak:

Sanal PC Olarak:

Gülay hanım bilgisayarınız eğer masaüstü ise, ayrı bir harddisk takarak onun içine Windows kurabilirsiniz. Ama eğer dizüstüyse hiç boşuna uğraşmayın, çünkü güncel işletim sistemleri aynı disk üzerinde iki ayrı işletim sistemi işlemini desteklemiyor maalesef,mutlaka bir problem çıkıyor. O sebeble bilgisayarınızda ya sadece Windows yada sadece Pardus olmalı.

1 Beğeni

Hocam diski bölüp seçtikten sonra sıkıntı olmuyor.

Eğer ki windows ile Pardus aynı diske kurulacaksa önce diskin bölünmesi gerekiyor bunu canlı usb’de iken gparted ile yapılabilir. Ama Pardus kurulduktan sonra diskin farklı bir bölümüne window kurulacaksa sonrasında grup (işletim sistem seçme yeri) gelmiyor sadece windows geliyor. Bunu için Pardus canlı ile Başlangıç onarda, grubu yeniden kur gibi bir seçenek ile grub kurulabiliyor.

1 Beğeni

Anlattıklarınız teorik olarak doğru fakat gelgelelim pratikte hiçte öyle olmuyor, mutlaka bir problem çıkıyor. Ayrıca görünen o ki, hanımefendi böyle işlerle uğraşmak için gerekli bilgi ve pratiğe sahip değil.

Günümüz sistemlerinde denemediğim için bilmiyorum.

Ancak aynı şeyi geçmişte deneyip bu şekilde birlikte kullanmışlığım var.

Bunun için bölüm oluşturup yanına windows kurulur. Bunu yapınca diskteki windows bootloader bilgisi silineceği için sadece windows açılır. Windowsa geçip, şimdi adını unuttuğum freeware bir yazılımla linux’u da kaydediyorsunuz. Bir sonraki bootta her ikisi de açılır hale geliyor.

Ama bunu yapmak biraz beceri ve tecrübe istiyor.