Pardus2009 yardım

Eski masaüstü bilgisayarıma bir arkadaştan yardım alarak pardus kurulumu yaptırdım.Fakat arkadaş pc ye pardus2009 kurmuş.PC çalışıyor fakat internete bağlanmıyor.Sanırım internet kartı vb. görmüyor.Aynı pc de windows kurulu iken internete bağlanabiliyordum.Ayrıca pardusu yükseltebilirmiyim?Sistem bilgilerim 1.5 GB ram,pentium 4cpu 3.00GHz işlemci.Sistem türü 32bit işletim sistem,x64 tabanlı işlemci.Aranıza yeni katıldım,yardımlarınızı bekliyorum

2 Beğeni

Pardon 32bit okumuşum işlemcinizi.
pardus 17.5 xfce kurarsanız akıcı çalışır.
3gb ram pardus 19 kasmadan çalışıyodu.

2 Beğeni

Anladığım kadarıyla bilgisayarda yalnızca Pardus 2009 kurulu. Başka bir bilgisayara erişme imkanınız varsa Ana Sürümler – Pardus – TÜBİTAK ULAKBİM adresinden Pardus 19.4-1 XFCE (64 bit) başlığının altındaki “Pardus 19.4-1 XFCE indir” veya “Pardus 19.4-1 XFCE backports indir” yazan düğmelerden biriyle kurulum kalıbını indirin.
Backports yazanda daha güncel sürücüler ve bazı uygulamaların daha güncel sürümleri var, başka bir farklılığı yok.

Sonrasında o işi yaptığınız bilgisayar Windows ise Pardus önyüklenebilir USB ortamı oluşturma – Pardus – TÜBİTAK ULAKBİM adresindeki anlatımla kurulum USB’si oluşturun. Başka bir GNU/Linux dağıtımıysa muhtemelen bu işi yapan başka bir uygulama yüklüdür diye tahmin ediyorum ama yine de sorun olursa sormaktan çekinmeyin.

Son olarak kurulum için Pardus’un kurulum kılavuzunu kullanın: Pardus 19 Kurulum Kılavuzu – Pardus – TÜBİTAK ULAKBİM

Bunları uygularken bir sorun çıkarsa burada sormaktan çekinmeyin. Arkadaşınızın yaptığı işe çok üzüldüm. Umarım sorunu çözmenize yardımcı olabilirim.

2 Beğeni

İşlemcisinin kaldıracağını düşünüyorum.
Ondokuz’u daha önce 2 GB RAM ile sorunsuz kullanmıştım. 1,5 GB RAM de kaldırır diye tahmin ediyorum. Sistem gereksinimlerinde “1024MB+ RAM” yazılmış.

1 Beğeni

Doğru söylüyosunuz
3gb ram 19.2 ile mount and blade warband bile oynuyodum.

1 Beğeni

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.Söylediklerini kısa zamanda yapıb deneyeceğim.

1 Beğeni

Söyledikleriniz gibi pardus19.4 kurulum usb sini oluşturdum.PC nin bios menüsüne girmek için ESC+F12 tuşlarına basınca karşıma direk BOOT MENÜ geliyor.Seçebileceğim başka menü vb. gelmiyor.Burada select a boot first device yazısının altında sırasıyla alt alta floppy,ls120,harddisk(önünde + işareti var),cdrom,zıp,usb-fdd,usb-zıp,usb-cdrom,usb-hdd,lan seçenekleri yazıyor.Bu aşamada aşağı yukarı tuşları ile USB-HDD üzerine gelip (+ tuşuna basınca değişiklik olmuyor)enter tuşuna basınca pardus 2009 açılıyor.Bu aşamada ekranın altında açılış seçenekleri root:LABEL:PARDUS ROOT splash:silent qulet vga:0*317 yazısı ve alt satırda f1:yardım f2:language f4 grafik ekran yazıları var.Sonraki aşamada pardus 2009 açılıyor.Yazı biraz uzun oldu kusura bakmayın.Kurulum yapabilmem için sizce ne yapmam gerekiyor?Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Boot menüdeki seçeneklerden USB-CDROM’u da deneyin. Ayrıca, BIOS ayarlarına girmek için F2 tuşunu da denediniz mi?

Uzun uğraşlardan sonra ESC+DEL(yada END) tuşlarına basıp PC nin ayarlarını yaptıktan sonra pardus un son sürümünü yükledim.Bana vakit ayırıp yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.