Pardus25'de AppImage Açma

Merhabalar,

Pardus 25’de AppImage’leri açamıyorum. Nasıl yapılacağına dair bir döküman bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

İyi çalışmalar,
Ömer

İsmi armut olsun.

chmod a+x armut.appimage

Daha sonra

./armut.appimage

şeklinde çalışması lazım.

2 Beğeni
Gnome  mi kullanıyorsunuz bilmiyorum ama . AppImage  dosyası masaüstünde iken deniyorsanız çalışmayabilir . Sebebi Nautilus dosya yöneticisi yüzünden . İlk önce uygulamayı sağ tıklayıp özellikler diyip uygulama gibi çalıştır tikini seçip    AppImage  uygulamasını bir klasör içine koyup çalıştırmanızdır . Yada  Resimler , belgeler gibi yere taşıyıp çalıştırmanız gerek . Tabi bu gnome ye göreydi .

Şahsen ~/.local/opt klasörüne koyup çalıştırdığım bir düzine AppImage dosyası var.
Öncelikle bunları indirdikten sonra sağ tıklayıp Özellikler/İzinler vs. yoluyla uygulama olarak çalıştırılabilir hale getirmek gerek.
Buna rağmen nadiren bazıları şu veya bu nedenle çalışmayabiliyor, ve bu durumda ilk denenecek şey appimagetool-x86_64.AppImage aracılığıyla onu mevcut ZIP benzeri bir dosya biçiminden çıkararak doğrudan bir klasör içinde kaydedip o klasör içindeki şu veya bu dosya aracılığıyla çalıştırmak olabilir (bende birkaç tane de ancak bu şekilde çalışan AppImage var). Bu da olmazsa, terminalden çalıştırıp nelerin ters gittiğine bakarak bir çözüm bulmak da bazen mümkün olabiliyor.

2 Beğeni