Aranızda Pardus KDE kullanıcısı var mı? Peki siz nasıl kurdunuz?
KDE resmi DE olarak kullanılmadığı için Pardus ile ilgili herhangi bir sorun oluyor mu?
XFCE’yi seviyorum, ancak pencereler büyütüldüğünde yana kenetlenen “floating panel” veya touchpad ile ileri ve geri hareket özelliği gibi bazı özellikleri eksik hissediyorum.
Gnome benim donanımım için çok ağır, bu yüzden ondan uzak duruyorum.
Bir süre Fedora KDE kullandım ve gerçekten memnun kaldım, ancak Pardus’a geri dönmek istiyorum. Ne gariptir ki Fedora benim bataryamı Pardus kadar iyi idare edemiyor.
Bu yüzden KDE’ye geçmeyi düşünüyorum, ancak geçiş yapmanın en iyi yolunu veya en iyi entegrasyonun ne olacağını bilmiyorum.
Geliştirme ekibinin bu konuda tam olmasada resmi bir kılavuzu var mı?
Ya da aramızda tecrübelerini bizimle paylaşmak isteyen deneyimli Pardus KDE kullanıcıları var mı ?
Ben Toshiba Encore2 WT8 ve Hometech wi101 tabletler dahil üç bilgisayarda Pardus KDE kullanıyorum. Pardus’u Gnome olarak kuruyorum. Sonra KDE masaüstünü kuruyorum. Hometech tablet ve masaüstü bilgisayarda Gnome ortamını kaldırıyorum. Kurulan KDE sürümü 5.27.5. Ekran ışık ayarını yapmıyor. Kullanımdan memnunum.
Şu adres yeterli bence:
Pardus KDE’nin bilgisayarınızda nasıl çalışacağını görmek için Debian KDE’yi bir USB bellek veya disk aracılığıyla deneyebilirsiniz, çünkü Pardus özünde Debian’ın yerelleştirilmiş bir sürümü sayılabilir.
Bundan sonra, isterseniz önce Pardus sunucu sürümünü kurup devamında KDE Plasma masaüstü ortamını kurabilir, ya da önce Pardus XFCE sürümünü kurup burada KDE Plasma masaüstü ortamını kurduktan sonra XFCE’yi kaldırabilir ya da bir seçenek olarak koruyabilirsiniz (GNOME + KDE seçeneği aşırı yük oluşturabilir).