Pardus'a Yeni Katılım - Öneri - Tavsiye

Herkese Merhaba,
Ben Rumpel. Beş seneye yakın bir süredir Linux Mint kullanmaktayım. Dün uzun uzun düşünerek, araştırarak Pardus’a geçmeye karar verdim. Bugün ufak tefek işlerim olduğu için kurulum işlemlerini yarın tamamlayacağım. Yedeklemem gereken biraz fazla dosyam mevcut. Yarın kuruluma geçene kadar, bugün sizlere sormak istediğim birkaç soru var. Cevaplayabilirseniz çok memnun olurum.

  • Öncelikle 19.4-1 Gnome kurmayı planlıyorum. Sizce Xcfe düşünmeli miyim (Linux Mint 20.1 Ulyana Cinnamon’ı sorunsuz kullanıyorum) ?

  • Telefonumda Turkcell Dergilik uygulamasını birkaç yıldır aktif olarak kullanıyorum. Dergileri bilgisayarda daha rahat okuyabileceğimi düşünüyorum. Pardus’a emülatör yardımıyla ya da başka bir yol ile Turkcell Dergilik uygulaması kurma imkanım var mı? Eğer yoksa; Turkcell Dergilik uygulamasına alternatif bir program var mı?

  • Linux Mint kullandığım süre boyunca en ufak bir program, güncelleme ya da destek sorunu yaşamadım. Ara ara kafama takılan şeyleri danıştığım bir forum vardı. Geçtiğimiz günlerde o forum maalesef kapandı. Pardus’a geçme sebebim yerli olması dışında, aynı zamanda aktif forum desteği. Gördüğüm kadarıyla güzel bir oluşum var. Size de öyle geliyor mu?

  • Son olarak; Kurulum konusunda tecrübeliyim. 6 sene önce Windows kullanırken, son 6 sene içerisinde birden fazla bilgisayara defalarca kez kurulum yaptım. Bu kurulumların çoğu Linux dağıtımlarıydı (Mint, Ubuntu, Elementary vb.). Yarın ilk kez Pardus kurulumu yapacağım. Farklı olduğunu sanmıyorum ama yine de akıl danışmak istiyorum. Bilmem gereken bir husus var mı kurulum aşamasında farklı olarak?

Şimdiden destekleriniz için teşekkür ederim. Dün, kararımı vermeden önce usb ile Pardus’u denedim. İlk izlenimim çok pozitif oldu. Daha önce kullandığım sistemleri de her zaman önce usb ile denemiştim. Hiçbir sistemden memnuniyetsizliğim olmadı ama içlerinde en çok Linux Mint’i beğenmiştim. Umuyorum ki artık yeni sistemim kalıcı olarak Pardus olacak.

Herkese esenlikler diliyorum.

Bende sıkı bir Linux Mint kullanıcıydim. Pardusa geçtim. Yani Mintteki herşeyi Pardusa kurabiliyorum. Telegramda aktif Resmi olmayan Pardus grubu var. Katılmanı tavsiye ederim. @gnupardus

1 Beğeni

Öncelikle Pardus kullanmaya karar vermeniz güzel ve isabetli olmuş. Linuxmintten çok da farkı ve aşağı kalır yanı yok. Temel sistem aynı, uygulamalar aynı, komutlar vs aynı. Zorlanmazsınız. Pardus 19.4-1 Gnome backports sürümü öneririm. Zorlandığınız konularda bu forum ve telegramdaki gruplardan kolaylıkla yardım alabilirsiniz.

1 Beğeni

Pardus 19.4-1 GNOME Backports
ve
Pardus 19.4-1 GNOME

Arasındaki fark nedir?
Daha önce kurulum yaptım. Fakat sıfırdan yeniden kurulum yapmayı düşünüyorum

1 Beğeni

Cok bi farki yok. Daha güncel bir kernel ve bazi uygulamalarin daha guncel surumleriyle birlikte geliyor.

1 Beğeni

Çok güzel olur, ilgileneceğim. Teşekkür ederim.

Çok teşekkür ederim. Backports sürümünde mevcut bir sorun var mı acaba? Zaman zaman olabiliyor diye biliyorum.

Ben bir sorun yaşamadım. Çok akıcı ve stabil çalışıyor.

3 Beğeni

Merhaba…
Ben de en son olarak Linux Mint kullanıyordum. Pardus’a geçtiğime çok memnunum. Mint’ten sonra sisteminizin ne kadar hızlandığını görüp şaşıracaksınız.
Aramıza hoş geldiniz.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.