Pardus'da parmak hareketleri yükleme

Merhablar, Pardus’a yeni geçtim. Diğer Gnome temelli dağıtımlarda dokunmatik yüzeyde 2 parmakla yakınlaştırma yapılabiliyordu. 3 Parmak hareketleri ile çalışma alanlarında geçiş ve uygulama çekmecesi açılabiliyordu ancak Pardus’da bunu göremedim. Pardus’a bunlar nasıl yüklenebilir?

Bu konuda bende sorun yaşıyorum. Bendeki cihazın sürücüleriyle ilgili olduğunu düşünmüştüm. Sanırım genel bir sorun.

1 Beğeni

Gnome wayland de var zaten bunlar. Hiçbir şey yapmaya da gerek yok hatta. Birçok cihazda kullandım böyle. 3 parmakla yana geçme, 2 parmakla geri gitme vs var. Sadece wayland de çalışıyormuş ama galiba. Xorg olmuyor.

Üç parmak ile çalışma alanları arasında gezinme sorununu çözdüm. Pardus Gnome kullanıyorsanız bilgisayarın güç tuşuna basarak açtığınızda kullanıcı şifresi girme ekranında, şifreyi girmeden hemen önce sağ aşağıda ayarlar simgesi çıkıyor. Bu simgeye tıkladığınızda çeşitli seçenekler çıkıyor. Orada “Gnome Wayland” gibi bir seçenek çıkıyor. O seçeneği seçtiğinizde 3 parmak hareketlerini kullanabiliyorsunuz. Ancak halen iki parmak ile yakınlaştırma uzaklaştırma hareketlerini yapamıyorum. Bunun için Gnome Shell eklentisi arıyorum.

Bu işe yarayan bir eklenti tavsiyesi olan varsa yanıtlarsa sevinirim.

Wayland’in henüz yolu var, hala düzgün çalışmayan programlar var. Parmak hareketini getireyim derken başka sorunlar yaşamak istemiyorum. Bir program veya eklenti ile çözülebilse harika olur.

İki gündür aktif bir şekilde kullanıyorum şimdiye kadar bir sorunla karşılaşmadım. Kullandığım diğer dağıtımlarda(Ubuntu, Zorin, Fedora) da sorun yaşamamıştım. Tabi bilgisayarı günlük kullanım ve iş için kullanıyorum(Uyap Editör, Libreoffice vs). Bu sebepten dolayı da sorun yaşamamış olabilirim. Ancak 2 parmak ile yakınlaştırmayı bir türlü çözemedim.