Pardusda yapay zeka kullan

Pardusda 23.4 xfch de yapay zeka kullanmak istiyorum.

ben size yardım ederim ancak detaylı iş

1 Beğeni

Okulda lm studio yapay zeka modelini yüklemek istedim. Ama yükleme yapamadım. Sorun pardus mu meb mi?

1 Beğeni

AppImage dosyasını indirdikten sonra program olarak çalıştırılabilir olarak işaretleyiniz. Dosya detaylarında şuna benzer bir görünümü olması gerek

image

1 Beğeni

Program açıyor ama yapay zeka modelini yüklemeye çalışırken server hatası veriyor.

Detaylı anlatın o zaman.
@Beko …Berkay Çınar Başpınar.

Kusura bakmayın ama bu tek gönderi de anlatılacak bir şey değil, eğer tüm olasılıkları isterseniz, bu ise yüzlerce satır alır.

1. Ne amaçla kullanacaksınız? (Metin / Görsel / Kod / Eğlence)
2. Önemli kriterler nelerdir? (Hızlı olsun / Uzun yazsın / Eğlenceli konuşsun)
3. Bilgisayarınızın kapasitesi ne kadardır? (GPU? Modellerde CPU zorlanabilir)
4. Bütçeniz ne kadar? (Bazılarını bulut hizmet kurarak çalıştırabilirsiniz)

Daha bir sürü soru var ama bunlar şimdilik yeter. Bu detayları verirseniz, Pardus’ta size özel en pratik çözümü bulup hemen yardımcı olabilirim. Cevabınızı bekliyorum.

1 Beğeni

Pycharm kodu öğreniyorum.
Anakart eski nesil Asus g41
İşlemci 2 çekirdek 3000 mhz
Claude yapay zeka ile Windows da kullanıyorum.
Pardusa da entegre edilirmi…

Claude’u bir API üzerinden çağırıyorsun, herhangi bir linux distrosunda kullanmana engel yok her türlü yaptığın google sunucularına işlem gönderip onlara ağır işi yaptırma oluyo

1 Beğeni

API kodunu yazarmısın … Çağırmak için…

Anlamadım siz offline kullanım mı istiyorsunuz yoksa çevrimiçi mi kullancaksınız?
Çevrimiçi ise niye uğraşıyorsunuz

1 Beğeni

Windows da masa üstünde Claude,capilot,chatgpt var zaten pardusu da aynı şekilde yapmak istiyorum.

iş kolayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
masaüstü sağ tık “başlatıcı” diyorsunuz.

Alan Ne Yazılmalı (Örnek: ChatGPT) Açıklama
Ad ChatGPT Kısayolun ekranda görünecek ismi.
Açıklama OpenAI Sohbet Asistanı İsteğe bağlı, açıklayıcı bir not.
Komut firefox https://chat.openai.com En önemli kısım! Tarayıcının adı (firefox, chromium, google-chrome olabilir) ve ardından uygulamanın web adresi.

bunları yaptıktan sonra ta-da!!!

1 Beğeni

kendi kodunuza Claude yapay zekayı entegre etmek için buraya bakabilirsiniz. Diğer yapay zekalar için benzer dökümentasyonu onların sitesinde bulabilirsiniz (ChatGPT, gemini vs.)

1 Beğeni

Oluşturduğun kısayola tıklayıp bir simge seçebilirsin. İnternetten ChatGPT veya Claude’un simgesini (bir .png veya .svg dosyası) indirip onu gösterebilirsin, böylece daha güzel durur.

1 Beğeni