Pardus'ta Akis Akıllı Kart ile Efatura ve Earşiv Bağlantısı Sorunları

Selamlar.

Pardus 23.2’yi kurduk. Efatura kesmek için Akis ve efatura yazılımlarını indirdik. Akıllı kart görüyor. Efatura kesmek için bağlantı kurar iken şifreyi yazdıktan sonra "Lütfen bekleyin, Akıllı kartınıza erişiliyor… " iş adımında askıda kalıyor. Sorunu çözemedik.

Akis akıllı kart okuyucusunu şuradan kurduk: https://akiskart.bilgem.tubitak.gov.tr/destek/

Fatura için yazılımı şuradan indirdik: EFatura Web Socket

Aşağıdaki makaleyi de okuyup denedik. Çözülmedi.

Yardımcı olabilecek biri var mı?

Mustafa bey, e-imza genelde sıkıntılı oluyor. java sorunu da olabilir. Java yüklü mü?
Hangi kart okuyucusunu kullanıyorsunuz o da önemli.
Kurulumdan sonra ikinci resimdeki sonuca ulaşabiliyorsanız kart okuyucu kurulumu ile ilgili sorun yok demektir.

Biz e-imza değil, mali mühür kullanıyoruz. Pardus’ta Java kendiliğinden kurulu olarak geliyor. Oracle’ın sürümünü dahi denedik. Java belgesini çalıştırdığımızda devreye IcedTea adlı yazılım giriyor.

Akis yazılımı sizin gönderdiğiniz ikinci görseldeki gibi işliyor. Efatura Web Socket işlettiğimizde karşımıza localhost üzerinden birkaç link geliyor. Buradan Efatura veya Earşiv’e bağlanmaya çalışıyoruz. Kartın takılı olduğu görünüyor ama şifreyi yazdıktan sonra bağlanmaya çalışma aşamasında kalıyor bağlanmayı beceremiyor.

Kullanılan okuyucu türü ACR 39T USB.

Aşağıdaki bağlantıdaki detaylara bir bakın. Mevcut java sürümünü kaldırıp, oracle kurup deneyin.
https://forum.efatura.gov.tr/view.php?id=327

Bu Java Control Panel’i nasıl açabilirim?

1 Beğeni

Java Control Panel’i jcontrol yazarak açmayı başarabildim.

Buradaki PDF’de 2. bölümün 2. başlığının 4. maddesinde verilen parametre değerini ekledim. Hala bağlanamıyoruz.
https://ebelge.gib.gov.tr/EFaturaWebSocket/Imzalama%20Araci%20Kullanim%20Kilavuzu.pdf

Ben şu 3 aşamayı geçtim 3.aşamada takıldı, siz tam olarak hangi aşamada takılıyorsunuz?
1
2
3

Biz de lütfen bekleyin aşamasında takılıyoruz.

Evet benim resimlerde gönderdiğim ilk aşama sizin takıldığınız 3.aşama, bende e-imza bilgileri felan geliyor. İmzayı da atıyor ama portala erişemiyor muhtemelen e-fatura mükellefi olmadığım için. Sizde muhtemelen java sorunu var. Oracle Java kurmanız gerekiyor olabilir.
Pardus Java Kurucuyu şu şekilde bi dener misiniz?
Tüm javaları kaldırıp, JDK 11 ile Java 8 i kurup, Varsayılan olarak Java 8 yapar mısınız?
Ekran görüntüsü_2024-12-06_09-43-59

Java’nın 32bit sürümünü dahi denedik. Yok görmüyor.

Çözümü bulduk.

• Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi Oracle Java 8 varsayılan kıldık.
    Ekran görüntüsü_2024-12-06_17-31-58

• Uçbirim açıp /usr/bin/ControlPanel kodunu işlettik.

• General sekmesinde settings düğmesine tıkladık. Aşağıdaki yerden Delete Files düğmesine basıp her şeyi sildik.
    Ekran görüntüsü_2024-12-06_17-35-10

• Java sekmesine geçtik ve parametre değeri olarak: “-Xmx256m” yazdık. Bu değeri e-fatura sayfalarında bulabilirsiniz.
    Ekran görüntüsü_2024-12-06_17-36-27

• Güvenlik sekmesinden ekli olan ilgili sertifikaları kaldırdık.
    Ekran görüntüsü_2024-12-06_17-41-13

• Daha önceden JNLP izinlerini hep izinli olarak ayarlamıştık. Belki bu ayar da işe yarıyordur diye belirtiyoruz.

• Akia yazılımını .deb kurulum belgesi ile sildik sonra tekrar yükledik.

Sonuçta şimdi çalışıyor. Bu sıkıntı sanırız Akia yazılımını kurar iken depodakini kurup ardından destek sayfasından indirdiğimiz Akia yazılımını kurma arasında bir yerde sıkıntı çıkardı. Bağlantılar JAVA geçmişinde tutundu hali ile yeni veriler eşleşmedi.

1 Beğeni

Discord’daki resmi Pardus Sunucusundaki Mergi’ye, bize ulaşan Merve CEYLAN Hanım’a ve forum başlığındaki Aydın GÖLGE ve Arif Bey’e yardımcı olabilmek için gösterdikleri her türlü emekler için teşekkür ederiz.

2 Beğeni