Pardusta Alpemix Kurulum Hatası

Okulumuzdaki akıllı tahtaları yakın zamanda Pardus’a geçirdik. Önceki işletim sisteminde kullanmakta olduğum Alpemix programının Pardus (web sitesinde Pardus Ubuntu şekinde yazıyor) kurulumunu bir türlü yapamadım.
Web sitesindeki kurulum yönergesini aynen uygulamama rağmen kurulum başarısız oldu. Şirket destek birimi ile iletişime geçtim. Programın Pardusta denendiğini ancak Etap versiyonunda denenmediğini aktardılar. Program MEB güvenlik duvarına takılmadığından ve aynı ağa bağlı olma zorunluluğu bulunmadığından sorunsuz kullanılabiliyordu.
Programı aktif kullanan veya Pardusta kurulu yönergesini bilen tecrübelerini paylaşabilir mi?
Teşekkürler iyi çalışmalar.

Pardus 23’te son versiyonunu sitesinden indirdiğimizde kurulum olmadan doğrudan açılıyordu. Eski kurulum dosyasıysa onunla uğraşmayın. Siteden güncel dosyasını indirin.

2 Beğeni

Yusuf hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Pardus’a kurulumda ve kullanımda problem çıkmıyormuş. Bizim akıllı tahtalarda Pardus Etap5 var. Etap5 e kurulumda sorun yaşıyoruz. Yazılım şirketi Pardus’ta denendiğini stabil bir şekilde çalıştığını belirtti.

Eyvallah hocam.

https://www.alpemix.com/tr/Linux

Bu linkten indirdiğimiz dosyada hiç kurulum yoktu. Çift tıkla çalıştır, portablr bir programdı.

alpemiks sayfasında var onu deneyin

Etap5 versiyonunda mı denemiştiniz hocam.

@pardus44 Değerli hocam Etap5 versiyonunda uygulamayı çalıştıramıyorum. Sitesinden son versiyonu da indirdim ama maalesef ki olmadı. Etap5 Pardus’un MEB için geliştirilmiş olduğu bir Pardus versiyonu. Program Pardusta çalışıyor ama Etap5’te çalışmıyor.

Etapta sitesindeki son versiyonu dedim. Yetkili ve kısıtlı modda durum değişmedi.
Dediğiniz doğru, kuruluma ihtiyaç duymuyor doğrudan çalışıyor olması gerekir ama çalışmadı. İzinler bölümünden ** bu programı çalıştırabilir** izni vermeme rağmen çalıştırmadı. Şimdilik wine ile exe programını kurdum. Problem şu ki kod ile programı sorguladığımızda böyle bir programın olduğunu gösteremiyoruz. PARDUS gelişmiş ancak etap biraz daha gelişmesi gerekiyor.

Yok, bilgisayarda denemiştim ben. Ama önceki versiyonlarında kurulumla uğraşırken bu sefer kurulum yoktu. O yüzden, siz “adamlar pardusta kurulumu denedik dediker” dediğinizde garipsedim. Çünkü kurulum yok. İndir çalıştır.

Ama etapta bu versiyonunu denediniz mi, ne tepki verdi bilemem.

Bir de Pardus Destek Masası’na yazınız. Bakalım nasıl bir çözüm önerecekler:

İletişim – Pardus – TÜBİTAK ULAKBİM,

Sol aşağıda Pardus Destek Masası var. Oraya tıklayıp sorunuzu sorunuz.

1 Beğeni

@Ismail-Emre-Arikan hocam ilginiz için teşekkür ederim. Siz söyleyince destek talebi oluşturdum, cevap bekliyorum.

1 Beğeni

Alpemix kurulum sorunu Pardus Etap versiyonunun son sürümünü kurduğumuz zaman çözülmüş oldu. Kullanan arkadaşlar varsa sorunu bu şekilde çözebilir. Desteklerinden dolayı okulumuz bilişim öğretmeni Muhlis Beye teşekkürler.

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.