Merhabalar. Benim bilgisayarımın ikinci disk slotuna yeni bir disk taktım. 150 GB alan ayırdım Pardus kuracağım fakat sorum şu. Ben daha önce ek bir diske pardus kurmuştum. Bootloader’ı yanlışlıkta ana diskime (slot-1) kurdum. Yani bilgisayarımda grub yüklü fakat boot order’da arkaya attığım için Windows Bootloader açılıyor. Eğer slot-2’ye taktığım diskimin içine de pardus kurarsam bootloader’lar EFI bölümünde aynı ada sahip olacağı için (boot order’da grub, “pardus” diye gözüküyor.) bir sıkıntı yaratır mı? Ona göre kuracağım.
Slot-1 : 500GB SSD (Windows Yüklü, GRUB var)
Slot-2 : 150GB SSD (Pardus yükleyeceğim biçimlendirilmemiş kısım)
Ek Disk: İçinde Pardus yüklü fakat bootloader olmadığı için bilgisayara takıp biostan açıyorum.
Gerekir mi bilmem ama ek diski takmazsam grub hata veriyor.
Anlatamadım heralde. Bootloader’da (Yani BIOS-UEFI boot kısmı) iki tane pardus olursa çakışma olmaz mı? pardus grub zaten var bilgisayarda fakat ek diski takmayınca çalışmıyor. Bir daha pardus kurarsam UEFI BOOT kısmında iki tane pardus gözükürse sorun yaratır mı yaratmaz mı?
Sizin bilgisayarınızın (hepsinde değişik oluyor) UEFI Firmware Settings / Boot ekranının bir resmini ekleyip hangi Pardus’lar olacağını (ikisinin de tıpatıp aynı mı olacağını vs.) vb. biraz daha ayrıntılı bilgi vermeniz gerek ki, yardımcı olunabilsin.