Pardusta C# Öğrenme

Pardusta C#'yi en rahat nasıl kullanabilirim.

Visual Studio gibi bir program lazım bana hangisi onun yerini tutabilir?

sudo apt install monodevelop kullanabilrsiniz.

2 Beğeni

Linkte “Pardus depolarından yüklemeyin” dememin sebebi, Pardus depolarındaki Mono ve MonoDevelop’un güncel olmaması. Bu, C# gibi her yıl yeni özellik kazanan bir dil için olumsuz durumlar yaratabiliyor.
.Net Core kullanacaksanız onunla ilgili paketler Pardus depolarında yok ya da ben bulamadım.
Visual Studio Code’un Pardus depolarındaki sürümü yeterince güncel.

2 Beğeni

Visual Studio Code’un en güncel sürümünü https://code.visualstudio.com/ adresinden indirebilirsiniz.

2 Beğeni

Tavsiyem Visual Studio Code olur.Sublime text gibi kolay bir editör. Hele eklentileri kurmak bayağı kolay olmuş.

C# içinde .NET Core tavsiye ederim.

.NET Core ile Cross Platform → Microsoft .NET Framework ve .NET Core hakkında bilgileri diyagramlarla ifade eden bir makale.

2 Beğeni

Size katılıyorum ancak .Net Core’un bazı eksikleri var. Bunların en önemlileri grafik arayüzlü uygulama geliştirme ve oyun geliştirme. Mono; GTK# ile grafik arayüzlü uygulamalar geliştirmeyi, MonoGame ile de oyun geliştirmeyi sağlıyor. Önümüzdeki aylarda çıkacak olan .Net 5’in de .Net Core ile Mono’yu bir araya getirerek ikisi arasında geçiş yapmayı kolaylaştırması bekleniyor. Ayrıca, Xamarin’in çoklu platform desteğini de Mono sağlıyor.
.Net Core her ne kadar yeni, havalı ve kaliteli olsa da Mono oldukça güçlü ve C# kullananların iyi bilmesi gereken bir araç.

2 Beğeni

Evet, söylediklerinize katılıyorum, .NET Core 'un eksikleri var fakat arkadaş linux ortamında C# geliştirmek istediği için cross platform bir yapıya ihtiyacı olduğunu varsaydım. Aslında olaya şu şekilde baksa daha iyi olur.

net-standart-library

Hepsi artık .NET Standart yapısı altında toplanıyor. Pardus’ta C# yazarken ne yapmak istediğine göre yönelmen daha doğru olur. Grafik arayüzlü bir uygulama istiyorsan Mono veya performans odaklı cross platform bir uygulama için .Core. Sen ne yapmak istiyorsan, ihtiyacını kapsayan en kolay çözüm hangisini içeriyorsa ona yönel.

Kişisel bir örnek vereyim, Unreal Engine 4 oyun motorunu Unity’ e göre daha başarılı buluyorum. Fakat mobil oyun yaparken Unity kullanıyorum. Ue4 mobilde performans sorunlarına yol açıyor, Unity mobil odaklı iş yapacaksanız daha makul bir seçim. Bu arada toplulukta önemli bir faktör.

Şuradaki makaleleri de inceleyebilirsin. Ayrıca; .Net Core 'un dezavantajlarına da bak. Kullanacağın kütüphaneyi içermeyebilir, bunları geliştirmeye başlamadan önce göz önünde tut.

3 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.