Pardusta Nasıl Oyun Geliştiririm?

Arkadaşlar ben normalde windows ortamında xna ile oyun geliştiriyordum monogame desteği güncel sürümlerde var mı nasıl padusta oyun geliştirebilirim ayrıca steam de yayınlamak istiyorum tüm linux sürümlerine uyumlu olmasını istiyorum yani pardus olmayan diğer dağıtımlarda oyunu oynayabilsin istiyorum nasıl yapabilirim?

Selamunaleyküm
anladığım kadarıyla c# ile geliştirme yapmışsınız. Bunun için unity veya godot kullanabilirsiniz.
Unityde direk c# ile oyun geliştirebiliyorsunuz. İnternette istemediğiniz kadar kaynak bulabilirsiniz.

Godot açık kaynak ve herhangi bir ücret istemediği için(unityde 100.000$ a kadar istemiyor) ve hem c# hem de pythona benzer gdscript ile yazabilirsiniz.

iki oyun motorunu da Pardus mağazada bulabilirsiniz. güncellik açısından godot kendi sitesinden indirseniz daha iyi olabilir.
Ek olarak burda saydıklarım tek linux için değil tüm platformlara oyun çıkarabiliyor (Pardus veya linux tabanlı sisetmlere, windows, web …)
tavsiyem internetten biraz karşılaştırma vidyolarına bakıp size hangisi uyuyorsa onu seçmeniz olacak.

1 Beğeni

Mobil telefonlardaki basit kelime oyunu, şeker kırma, satranç gibi oyunları online olarak yapabilirseniz bence hem Pardus’ta hemde linux dünyasında iyi bir talep görebilirsiniz.

Merhabalar.
Daha önceleri Unity ve Unreal Engine oyun motorlarını kullanmıştım. Oyunu geliştirme süreciniz tamamlandıktan sonra platforma göre çıktı alabiliyorsunuz. Aralarında build seçeneklerinde Linux işletim sistemi de vardı. Ama tüm Linux dağıtımları ile uyumlu olduğunu sanmam. Çünkü dağıtımlara göre paket sistemi farklılık gösteriyor. Godot hakkında ise hiç bir fikrim yok. Daha önce hiç kullanmadım. Bu üç oyun motorunun da Linux sürümü var. Biraz daha detaylı araştırma yaparak bildiğiniz programlama dilini de dikkate alarak kendiniz için en uygun oyun motorunu seçebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim…

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.