netacad.com sitesinden webex ile konferansa katılmam gerekiyor ama bir türlü başaramadım.
firefox esr 60.9
firefof 74.0
chromium ve google chrome tarayıcılarında denedim çalşıtıramadım sanırım java kaynaklı bir sorun yaşıyorum.
şu adreste sorunun 32 bit java yüklü olmamasından kaynaklı olduğu ve nasıl çözüleceği belirtilmiş adım adım yapmama rağmen “unable to aplication launcher” hatası aldım. 32 bit java jre indirip opt dizinine çıkardım.
firefox esr ile siteye bağlanıp jnlp dosyasını opt/jre dizindeki javaws ile açmaya çalıştığımda da Can’t load libcurl.so: no libcurl.so found hatası alıyorum. konferansın ikisini kaçırdım.
Can’t load libcurl.so: no libcurl.so found hatasını pardus 17 de alıyordum pardus 19 daha o aşamaya gelemedim. Yalnız yine de belirtiiğiniz paketi yükledim sonuç olumsuz maalesef.
32 bit firefoxu pardus 19 a kurdum. 32 bit javayı da indirdim. @kaan beyin bahsettiği komutu da çalıştırdım ama sorunu hala çözemedim.
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. burada yapılması gerekenleri yaptım sadece bazı kütüphaneleri yükleyemedim.
en son curl un kurucusun sitesine kadar gittim bakınız Daniel Stenberg curl - Download sitesinden curl-7.69.1.tar.gz dosyasını inirip
$ tar -zxvf curl-7.69.1.tar.gz
cd curl-7.69.1
./configure
make
make test
make install
bu komutları çalıştırıp sudo apt-get install libcurl3:i386
ve sudo apt-get install libcurl4:i386
komutlarını çalıştırdım. tabi sizin belirttiğiniz sudo apt install libcurl4-openssl-dev ve icedtea paketini de yükledim.
artık libcurl.so hatası almıyorum fakat ben ders tekrarını izleyemeden “dersi izlediğiniz için teşekkür ederiz” ekranına düşüyorum.
netacad.com sitesine chromium üzerinden bağlanıp. CiscoWebExServlet adında inen eklentiyi 32 bit oracle java nın bin dizinindeki javaws(java 32 bit bu tar dosyasını kullanıcının ev dizinine çıkarıp kullandım.)ile açtığımda webex canlı yayına bağlanabildim.
ancak canlı yayında ses alamadım bende telefonumdan bağlanıp sesi oradan aldım. (herhalde ses kütüphanelerinden biri eksik)
yalnız tekrar derslerini hala izleyemiyorum. Chromium da tekrar dersleri için Cisco_WebEx_Add-On.dmg adlı bir dosya indiriyor bu dosyayı ne java ne javaws ne de icedtea ile açamadım. java ve javaws ile denediğim hiç çıktı da vermedi.
icedtea web start ile açtığımda şu hatayı veriyor.
hocam dediğiniz gibi yapıp çalıştırılabilir olarak işaretledim otomatik olarak icedtea ile açmaya çalıştı yine başaramadı. önceki birlikte açtığım uygulamalar ile ön tanımlı açmaya çalışıyor.
@kaanbey iyi günler. mime ile ön tanımlı ayarlarını sıfırladım .dmg uzantılı dosyanın.
indirip çift tıkladığımda hangi uygulama ile açmak istediğim soruyor.
Dosya üzerinde sağ tıklayarak yeniden çalıştırılabilir olarak işaretleyiniz. Dosyanın bulunduğu dizinde terminal açarak sudo chmod +x Cisco* komutunu çalıştırıp yeniden dosyayay çift tıklayınız.