Pardusta yeniyim biraz yardımınız gerekiyor

Merhabalar bugün işyerindeki emektar pcme pardus 21.5 xfce kurdum gayette güzel çalışıyor şimdilik memnunum. Ancak bir kaç tane konuda yardımınız gerekiyor.
1- E Beyanname programını pardus uygulama deposundan indirdim ordaki sürüm güncel mi? Depoda sürümü göremedim e beyanname sitesindeki ile aynı sürüm mü?
2- Windowsta iken abbyy kullanıyordum pardus için abbyy benzeri ücretsiz uygulama mevcut mudur?
3- Monitör olarak bekonun tvsini kullanıyorum :slight_smile: Sistem görüntü ayarları kısmında tvnin markası ve modeline kadar algıladı ancak ekranı tam olarak sığdıramıyorum şöyle söyleyeyim sağ sol taraf tam eşit ancak sanki ekran 5 cm daha yukarıya kaymış gibi görüntü veriyor. Bunu nasıl çözebilirim? Ekran kartım R5 230.
4- Driverlerin hepsinin kurulup kurulmadığını nasıl anlarım pc açılırken biosu geçtikten sonra ekrana 3-5 saniyeliğine bazı driver kodları gibi yazılar düşüyor sanki bazı driverleri kurulmamış gibi ama 3-5 sn sonra sistem sorunsuz açılıyor. Windowstaki gibi driver finder tarzı uygulama var mıdır?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

AMD için driver kurmaya gerek yok. Diğer tüm driverları da otomatik kurulu gelir kernel içinden hangisi uygunsa onu seçer yükler zaten. Bu monitör olayı ise bazı tv lerde oluyor biraz kurcalamak lazım tam çözünürlüğü bulmak lazım herhalde.

1 Beğeni
  1. sorunun çözümü olabilir:
  1. Sorunuzun çözümü için Flatpak mağazasında Hardware Probe isimli uygulama da internet tarayıcıyı açıyor ve kurulu ve eksik sürücüleri gösteriyor. Hatta eksik sürücüyü kurmak için sürücü dosyası da var ancak c programlama dilinde yazılmış onu kurmak için eksik kütüphaneleri de kurmak gerekiyor. Fakat eksik kütüphanelerin nasıl kurulacağını bilmiyorum çünkü kütüphane dosyaları da c dilinde ve internetten bulamıyorum. Galiba dosya isimleri ve uzantıları farklı. Bu sebeple şimdilik sürücüleri görmeye kullanıyorum. Eksik sürücüleri, size açılan sayfanın internet tarayıcıdaki adresini kopyalayıp buraya yapıştırırsanız biz de görürüz.
1 Beğeni

2- Benim windows uygulamarın linux alternatifleri için kullandığıö bir site onda 15 adet alternatif gözüküyor size uygun olanı seçersiniz.

Hard info adlı uygulamadan sistem ve donanıma dair bilgilere bakabilirsiniz.

3 Beğeni

çok teşekkür ederim hocam

@Ismail-Emre-Arikan hocam hafta içi pc başına geçince deneyip sonucu buraya yazacağım. İşin gerçeği satın alma biriminde çalışıyorum beyanname programı, office(libre yetiyor) ve ekranı tam ekran yapabilirsem harika olacak. Eksik driverler umurumda bile değil :slight_smile: hatta hdmi ile tam ekran yapabilirsem eğer müthiş olacak. :slight_smile: cevabınız için teşekkür ederim

1 Beğeni

ekran ayarına girdiğinizde ‘TV için ayarla’ seçeneği var, o bu sorunu çözebilir.

AMD’nin son 2-3 yıllık ürünlerinde Pardus bazen sorun çıkartıyor, özellikle ses konusunda.

https://alternativeto.net/software/abbyy-finereader/ buradan alternatiflerine bakabilirsiniz, istediğiniz uygulamanın alternatifini bu siteden bulabilirsiniz. Bu uygulamanın ne gibi hünerleri var bilmiyorum ama Linux içerisinde halihazırda zaten PDF görüntüleyici var.

Muhtemelen günceldir, eş zamanlıdır.

pardus ta AMD Software꞉ Adrenalin Edition programı kuruluyormu

sitesinde linux versiyonu mevcut

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.