merhaba arkadaşlar
pardus te disk bölümleme nasıl yapılır?
(kod ile veya başka bir yöntem …)
yardımcı olursanız çok sevinirim.iyi çalışmalar diliyorum
GParted bu konuda en gelişmiş programlardan biri. Yazılım merkezinden kolayca kurabilirsiniz.
terminal ile uğraşmak istemiyorsanız gparted kullanabilirsiniz. eğer terminal sorun değilse tune2fs’i kullanabilirsiniz, zaten pardus’la beraber geliyor.
merhaba emin hocam .geri dönüt için teşekkür ederim.
fakat ben gparted programını denedim daha önce .diski böldüm .ama oluşturduğum yeni bölümde “bağlı değil” ibaresi var .onu nasıl kaldıracağımı bilemedim.ya da belki de gpartedi kullanmayı bilmiyorum.bunun için önereceğiniz bir video veya detaylı anlatım için bir web site var mı ?.teşekkür ederim . ya da winpe denilen program ile diski bölümleyebilir miyim
Ayırdığınız disk bölümüne bir dosya sistemi formatlamayı (ext4, NTFS, btrfs gibi) unutmayın.
Ardından düzgün formatlanmış diski sisteme bağlamak(mount etmek) gayet kolay.
Diskler uygulamasını açıp ilgili bölüme tıklayın ve altta sağa dönük bir üçgen(play logosu gibi) olacak, ona basarsanız sisteme mount edilir ve içine yazabilirsiniz.
Her açılışta bağlı gelsin isterseniz, yine disk bölümünü seçin, bu sefer çarklar ikonu olan butona basın > Bağlama seçeneklerini düzenle > başlangıçta bağla seçeneğini aktifleştirin.
Allah razı olsun değerli hocam.dediğin gibi yaptım disk açıldı.ama yazmaya karşı korumalıydı.bu seferde biçimlendirip öyle denedim oldu.çok teşekkür ettim ilgilendiğiniz için hocam
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.