Pardus'u bırakmak zorunda kaldım

Sanal makinede başa dert . Usb leri görmesi bir dert . Dosya sürükle bırak demesi dert . e imza olayında sanal makinaya o usb yi tanıtmasında ayrı sıkıntı çıkarmı denemeleri gerek önce . Ben normal usb yi ve sürükle bırak için baya saç baş yolmuştum . Neydüğüüü belirsiz bişiler kurduktan sonra sürükle bırak çalıştı

1 Beğeni

Pardus her ne kadar iyi bir sistem olsa da ihtiyacım olan 1 programın bile çalışmaması tüm işimi engellemeye yetiyor. Ayrıca her ay farklı bir sorunla karşılaşmaktan da sıkıldım. Vaktimi ve enerjimi de alan bir çok şeyle uğraşıyorum zaten. Bu uyumluluk sorunların bir şekilde çözülmesi lazım. Artık tvlere reklam mı verirler, Windows kullananları tespit edip fazla fazla vergi alıp Pardus’u mu teşvik ederler bilmiyorum. Ancak şuanda sorunsuz bir şekilde işimi gören işletim sistemi Windows. Sanal makine, script yazma vs çift işletim sistemi kullanma ile uğraşmaktan cidden yoruldum. Ya zaten çift işletim sistemi neden kullanayım ki. Biri işime yarıyorsa diğerini kullanmam olur biter.

1 Beğeni

Şaka gibi.
Bugün itibarı ile UYAP “imzalacıyı” yerine yeniden "Arksigner"e dönüldüğünü duyurdu.

2 Beğeni

Arksigner’ı neden bırakmışlardı hiç anlayamıyordum zaten. Neyse zararın neresinden dönülse kârdır.

Ben de zaten iş acil duruma düşmeden önce yapılması gerekeni söylüyorum. :slightly_smiling_face:

Problemimiz de aslında genel olarak bu. İş sıkışana kadar bu konuda bir yol almıyoruz, haliyle iş sıkışınca da hiç alamıyoruz.

Acil durumlar için de, sürekli kullananlar hariç dualbot işini öneriyorum. Hem windows kurulu olsun hem pardus. Bazen öyle oluyor ki, windowsa hafta bir ihtiyaç oluyor. Bunun için de pardusu tamamen bırakmak çok da doğru gelmiyor ama. Ama sürekli o programla çalışan için durum farklı tabi biraz daha.

Eğer piyasada bir hakim sistem varsa ama bu sistemin hakim olmasının doğru olmadığını düşünüyorsanız, bunun da hakim olmasını isteyeceğiniz bir alternatifi varsa ama henüz zayıfsa… Bu durumda yapacağınız iki şey vardır:

1- Benim umurumda olmaz, ben kendi işime bakarım deyip mevcut hakim sisteme devam etmek.

2- Her ne kadar zayıf da olsa, kullanıldıkça ve desteklendikçe o da büyüyecektir, tıkandığı yerlerde bizim yapacağımız geri dönüşler ilerlemesine de katkı sağlayacaktır diyerek mücadele yoluna gitmek.

Şahsen ben ikinci seçeneği yapmayı tercih ediyorum. Hele ki, Pardus’un yerli bir işletim sistemi olduğunu, Microsoft’un da alenen bir soykırıma destek çıktığını bilen birisi olarak, ikinci seçeneği bir vatandaşlık ve insanlık görevi olarak görüyor ve çevreme de bu şekilde anlatıyorum.

Siz böyle düşünmeyebilirsiniz. Yukarıda yazdıklarımı bir itham amaçlı yazmadım, yanlış anlaşılmasın. “Ya zaten çift işletim sistemi neden kullanayım ki” sorunuza cevap olarak paylaşıyorum.

2 Beğeni

Evet haklısınız. 2. seçenek hem milli değerler hem de vicdani olarak daha doğru olan. Sinirli olduğum için böyle bir tepki verdim. Ancak anladığım kadarıyla bu problem yıllardır devam ediyor ve kesin bir çözüm bulunmuyor. Bir çok kullanıcı da kendilerini geri plana atıldığını düşünüyor. En azından ben böyle gözlemledim.

Kullanıcıların büyük bir çoğunluğu bir sorunla karşılaşınca ne yapacağını bilmiyor. Durum böyle olunca bir sorunlar karşılaşmayacağı, karşılaşınca da en kolay şekilde çözeceği ne varsa ona yöneliyor.

Pardus’un yaygınlaşmasını istiyorsak son kullanıcının ihtiyaçlarını sorunsuz bir şekilde karşılamalı. Özellikle iş için kullananları güvende hissettirmeli. E zaten Pardus’u iş için kullanan kesim az çok belli: Türk kurumlarında, Türk bilişim sistemleriyle işi olan insanlar. Diğer bir çok programın alternatifleri mevcut. Bu programlar zaten neredeyse tüm GNU/Linux sistemlerinde sorunsuz çalışıyor. Ancak Uyap gibi Türk kurumları için yazılmış sistemler aynı devlet kurumunda üretilmesine rağmen Pardus’ta çalışmıyorsa, her güncellemede haftalarca çözülmeyen sorunlar ortaya çıkıyorsa bu çok can sıkıcı bir hale dönüyor.

Kullandığım diğer programlar hiç bir sorun olmadan performanslı bir şekilde çalışırken en çok kullanmam gereken, ekmeğimi kazandığım program çalışmıyorsa mecburen Pardus’u kullanmayı bırakırım.

Hülasa. Ben bu sorunlardan sıkıldım artık. Belki ilerde tekrar Pardus’u denerim ancak şuan için bir süre Windows ile devam edecek gibiyim.

arksigner ın mevcut sürümü çalışmıyor. yine herşey baştan başladı.

Şahsen çok windows gerekirse sanalda çözüyorum işimi. Sıklıkla usb dongle bağlamam gerekirse de, VirtualBox olur, VMWare Workstation olur, Qemu Virtmanager olur bir şekilde usb bağlanabildikten sonra sıkıntı yok. Sistemim sürekli yüksek ram tüketimine maruz kalıyor ama bir şekilde iş görülüyor.

1 Beğeni

Yukarıda başkaları tarafından da belirtildiği üzere, aslında yaşanan problemlerin büyük çoğunluğu pardus kaynaklı değil, uygulamaların linux uyumlu olmaması kaynaklı yaşanıyor. Bu da aslında pardusun değil, kullanıcının yani kamuoyu baskısının çözebileceği bir mesele. Arz talep meselesi yani. Kullanıcılar biz pardus kullanıyoruz, uygulamaların linux versiyonunu istiyoruz diye mevcut uygulamayı üreten firmalara baskı oluşturmalı. Bu konuda pardusun yapacağı en fazla protokol anlaşmaları yapmaya çalışmak olur ki, özel firmalarla sürekli bunu yapması da aslında uygun olmaz diye düşünüyorum.

Örnek olsun diye, akıllı tahtalarda pardus kullanan öğretmenler z kitapların uyumsuz olduğu ve wine ile sıkıntı yaşadıklarını söylüyor. Kullanılan belirli sayıda uygulama var. Yüzlerce öğretmen yayınevini arayıp, linux uyumlu halini istiyoruz, wine ile uğraşmak istemiyoruz, çıkarmazsanız sizin uygulamayı değil kim çıkarırsa onu kullanacağız dese, 2-3 haftaya o uygulamaların linux sürümünü çıkarırlar. Ama biz doğru kamuoyu oluşturmayı yapamıyoruz. Klasik tabirle her işi devletten bekliyoruz. Sonra da o iş olmadığı için, olmuyor diye yakınıyoruz. (Bir şeylerin uğraşında ve mücadelesinde olanları tenzih ediyorum, ama bazı kişilerin mücadelesi bir yerde yeterli baskıyı oluşturmadığı için yetmiyor.)

3 Beğeni