Pardusu çökertmek neredeyse imkansız

Birkaç gün önce Pardus’u çökertmeyi denedim ve tabii ki başarısız oldu
Sonra aklıma /usr’yi silmek geldi bunun için önce klasörün sahibini değiştirdim (“chown akif:akif /usr”) sonrada sildim ama sadece birsürü uygulama ve depo yok oldu (apt , libreoffice hariç tüm uygulamalar) ama Pardus çökmedi en son /proc’u silmeyi denedim ama “sudo su” yazıp root moduna geçtim üstüne kullandığım kodun başına sudo yazdım ama inanılmaz bir şekilde yine erişim engeli dedi yani Pardus’u çokertmek imkansız

Root dizinlerini silmek için silme komutuyla beraber -no-preserve-root kullanmak gerekiyor. Tabiki de bunu yapmanız önerilmez; ama bu imkan bulunmaktadır.

Eğer çökertmek derken crash yapmaktan bahsediyorsanız basit but fork bomb bile sistemi crashlatabilir.

GRUB’u bozarak açılmaz hale getirebiliyorsunuz. Açılırken GRUB hatası veriyor. Geçen haftalarda tecrübe ettim.

Ben nvidiaya ait sürücü kurdum, daha hızlı olsun deyu ama açılış ekranında 5dk bekleme sürem oldu bu yüzden tekrar geri silip, eski ekran kartı sürücüsünü yüklemek zorunda kaldım, bu bir problem idi…

Ekran kartı ile uğraşırken pardus çöktü ve grub açılmaz olmuştu, yedeği vardı, yükledim, her şey eskisi gibi oldu :slight_smile: