Pardusu dual boot olarak yükleyeniyorum

İyi günler ben w10un yanına dual boot ile pardus yüklemek istiyorum , daha önceki zamanlarda bi kaç farklı linux dağıtımını yükleyip sonrasında da linuxu silmek için yüklü olduğu sürücüyü biçimlendirip tekrar C ye eklemiştim (pek anlamıyorum bu tarz işlemlerden ama sanırım tam anlamıyla silememmişim kalıntıları kalmış nasıl temizleyebilirim bu kalıntıları ?) , pardusu yüklemek için iso yu dvd ye yazdırıp boot ekranına gelice ubuntuya da bassam deepin seceneğine de bassam siyah bi ekrandaki hata ile karşılaşıyorum . Çözümü nedir nasıl yükleyebilirim pardusu ?

Easybcd uygulaması ile mbr boot bölümünü onarmayı deneyin

Öncelikle Pardusu DvD ye yazdırıp Boot ekranına gelince bu ekran gelmez.
Bios ayarlarından DVD yi HDD den önce çalıştıracak şekilde ayarlamanız lazım. O zaman Pardus logolu kurulum ekranı gelecek.

Pardusu kurduktan sonra yine bu işletim sistemleri listede gözüküyor olabilir.
Onun içinde Grub Customizer isimli yazılımı kullanıp kullanmadıklarınızı silebilirsiniz.

Takıldığınız yerde sorun.

hocam uygulamayi kurdum ama o ded’g’n’z ayari bulamadim ?

Pardus’a atadığınız diskleri ve isimlerini hatırlıyorsanız, ekran görüntüsünü attığınız Disk Management programından Pardus’a ayrılan disk bölümlerine sağ tıklayıp Delete Partition deyin. Hepsinin Unallocated olarak işaretlenmesi gerekiyor. Sonra Windows C:'ye sağ tıklayarak Expand / Expand Partition diyerek Pardus’a ayırdığınız kısımları Windows bölümüne katın.

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.