Pardusu HDD den SSD kolonlama (kopyalama)

Pardus 23.4 xfch hatasız kolonlama konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

1 Beğeni

Bir bilgisayarda kurulu bulunan Pardus ve benzeri (23.4/Xfce, fark etmez) bir işletim sisteminin (yedekleme veya başka bilgisayara kopyalama amacıyla) klonlanması için en yaygın kullanılan çözüm: Clonezilla

NOT: Pardus sadece bir disk bölümüne kurulu ise onun veya (biri “/”, diğeri “/home” vb.) birden fazla disk bölümüne kurulu ise tüm bu disk bölümlerinin klonlanması gerekeceğinden, eğer başka bilgisayara kopyalanması amaçlanıyorsa, o bilgisayarda da en azından aynı büyüklükte boş disk bölümü veya bölümleri olması şart olup bunun için klonlanacak disk bölümü veya bölümlerinin boyutlarını küçültmekte yarar olabilir.

2 Beğeni

usb üzerinde çalışan ı çalıştırın diskler uygulamasında disk kopyalama var

1 Beğeni

Hangi Clonezilla’yı Kullanmalıyım?

• Clonezilla Live : Clonezilla Live, Clonezilla’yı başlatmak ve çalıştırmak için CD/DVD veya USB flash sürücü kullanmanıza olanak tanır (sadece tekli yayın)
  • Clonezilla lite sunucusu : Clonezilla lite sunucusu, Clonezilla’yı canlı olarak kullanarak büyük çaplı klonlama yapmanıza olanak tanır (tekli yayın, yayın, çoklu yayın, bittorrent desteklenir)
  • Clonezilla SE : Clonezilla SE, DRBL’ye dahildir, bu nedenle Clonezilla’yı büyük çaplı klonlama yapmak için (tekli yayın, yayın ve çoklu yayın desteklenir) öncelikle bir DRBL sunucusunun kurulması gerekir.

Clonezilla Linux uyumluluğu

Clonezilla sunucu sürümü

Sıradan kullanıcılar için uygun seçenek “Clonezilla Live” (diğerleri sistem yöneticileri vb. için).
Kendisi de bir Linux dağıtımı olduğundan Linux klonlama için son derece uygundur, hatta diğerlerinde de işe yarar.
“Clonezilla Live” için de seçenekler var fakat fark etmez - şahsen bazen Debian, bazen Ubuntu tabanlı olanı kullanıyorum.

1 Beğeni

İndirme linki paylaşırmısınız.
Kodlama bilmiyorum.çift tıkla kurulum olsun.

https://sourceforge.net/projects/clonezilla/files/clonezilla_live_stable/3.2.2-15/clonezilla-live-3.2.2-15-amd64.iso/download

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.