pardusu üçüncü işletim sistemi olarak grub4 e eklemek

win 7 ve puppytahr 6.0.2 yi grub4 üzerinden seçerek kullanıyordum.üçüncü olarak pardus kurumsal 5 üzerine kurulu boreas 0.2 linux kurdum. yeni kurulumu grub4 menu list e ekleyecek metin bulamadım.tekrar grubukur seçeneğini iptal etmeden kurdum.bu defada günlük olarak kullandığım puppytahr linux a ulaşamadım.mbr bölümünü sanırım mbrfix anlatılarından biriyle grub içermeyen ilk haline döndürmeyi başardım. 5 günlük uğraşı sonrası puppytahr64 6.0.5 i grub4le birlikte kurdum.şimdi win 7 ve günlük olarak kulandığım puppytahr a grub4 üzerinden rahatlıkla ulaşabiliyorum.lakin boreas ı grub4 ekranından seçip boot etmeye çalışınca kernel panic hatası alıyorum.menu lst dosyasında ekli metinin doğru olmadığını tahmin ediyorum.çözüm nedir bulabilmiş değilim. işleyiş sürecini bilmeyince ne yaptığımı tarif edilenlerin neleri değiştirdiğini sorunun kaynağını tahmin ve tespit edebilecek zihnimde bir yol haritası oluşmuyor. mbr nasıl işler grub nasıl açılışa dahil olur initrd vmlinuz nedir ne işe yarar işleyiş sırası nasıldır tüm linux larda boot süreci aynımıdır basit anlaşılır anlatımlar varmıdır?
.mbr tamiri için sistem sağlamken mbr yedeği kopyala yapıştır yapılarak yedeklenip tamir için aynı yöntemle sda 1 e kopalanarak kulanılabilirmi.grub2 grub4 ün gördüğünü neden görmez …?

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.