Pardus'u yaymak hakkında?

Pardusu nasıl etrafımıza yayabiliriz ?

kurulum yaparak tanıtabilirsiniz önce usb den çalıştırıp gösterin ikna edin ondan sonra isterlerse kurulumda yardım edin WEB sitenizde Facebook DA VB.TANITIM YAPIN

2 Beğeni

Bence Pardus’un .deb, tar.gz ve tar.bz uzantılarının kurulumlarını Windows gibi yapmalılar next next next gibi.
Arkdaşlarıma önerdim hatta Pardus’a geçsinler diye pclerine virus virüs bulaştırdım resim içine gömülü trojan arayıcılığıyla kaç kere PC’ri çöktü ama hala diyolarki windowsdan iyimi olacak Türklerin yaptığı işletim sisteminden birşey olmaz.
Not: virüs bulaştırma sebebim arkdaşlarımın biraz küfürbaz ve hep yerli mal’ı, yerli yazılımı kötülüyolar diye.
Not:BEN HACKER DEĞİLİM
Not:Crackli windowslara sızamayan yoktur herhalde.
Not:olay bi resim, pdf veya video açtırmaktaki bunu herkez yapar.

1 Beğeni

Pardus’ u yaymak için bence önce bir Türk markasıyla, örneğin Casper, anlaşarak Pardus yüklü bilgisayar satışına başlamalılar. Casper, FreeDOS yüklü bilgisayarlar satıyor. Pardus da satabilir.
Pardus’ a geçmek isteyen kişiler kurulum işleminden korkabiliyor. Hele bilgisayarının garantisi bitmemişse, daha da korkar hâle geliyor. Pardus’ tan vazgeçiyor veya yeni bilgisayar alacağı güne erteliyor. Bu da bireysel geçiş sürecini yıllara yayıyor.

3 Beğeni

Çok doğru söylüyorsunuz Hocam.

@kozalaknaz evet, doğru söylüyorsunuz. Size katılıyorum fakat Pardus 'un da ilerleyen zamanlarda son kullanıcıya dönmesi gerekiyor. Basit bir örnek vermek gerekirse; mint veya ubuntu 'da tıklayarak yaptığınız ekran kartı yüklemesi için ben bayağı uğraşmıştım. Legacy mi değil mi ? gibi konularla son kullanıcı çok fazla uğraşmak istemez. Kendileri de belirtiyor, şu anda öncelikleri kurumsal. Gördüğüm kadarıyla bayağı uğraş veren, emek veren bir ekipleri var. Ama ekibi de biraz daha büyütmeleri gerekiyor. Hatırladığım kadarıyla yıllık 120 milyon $ gibi bir rakam sadece devlet kurumlarındaki yazılım lisanslarından dolayı dışarı gidiyor ve muhtemelen en büyük pasta Microsoft 'undur. O nedenle kurumsala öncelik vermelerini de anlıyorum. Biraz daha sabretmemiz gerekecek sanırım. Çünkü; son kullanıcıya tam hazır olmadan yayılmaya çalışılırsa, ters tepebilir. İnsanlar bir çok problem yaşayacak ve bunlara hazırlıklı olmak gerekli.

2 Beğeni

Bu konu son cevaptan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.

Microsoft Windows yazılımını almak için avuç avuç para vermek yerine Pardus’u tercih etmek lazım.

1 Beğeni