Pardus'un Ekran Kartımı Okuduğunu Nerden Anlarım

Merhaba. Bilgisayarlarla aram iyi değil ve şuan pardus işletim sistemimin ekran kartını okuyup okumadığını bilmiyorum. Bilgisayarı ablamdan aldım ama hangi ekran kartının takılı olduğunu da bilmiyorum. Lütfen bana yardımcı olur musunuz.

Uçbirim açın,
sudo apt install inxi komutunu girin.
İşlem bittikten sonra inxi -Gxx komutunu çalıştırın. Bilgisayarınızdaki ekran kartlarını gösterecektir.

1 Beğeni

Ekran görüntüsü_2020-09-13_13-09-06
merhaba ekrandaki gibi okumuş herhalde öyle değil mi

Evet, iki ekran kartınız varmış ve ikisini de okumuş.

Intel HD Graphics 520, işlemcinin içinde gömülü olarak bulunan ekran kartı.
AMD ile başlayan da güçlü olan ve işlemciden bağımsız olan ekran kartı (Bunu ana kartın üstünde rahatça görebilirsiniz.)

Ekran kartları konusunda çok bilgili olmadığım için daha fazla şey söyleyemiyorum.

1 Beğeni

@NDR46 doğrudur, windows gibi driver indirmenize gerek yok, amd ekran kartı var ve linux kernelinin sağladığı mesa (radeon ve ati) driverleri ile çalışmakta. İkincil ekran kartı olarak Intel HD Graphics 'i kullanacaksanız herhangi bir ayar yapmanıza gerek yok. Bilginiz olsun ekran kartı driverleri ile ilgili bir sorun olursa muhtemelen ya bilgisayarınızın performansı düşer ya da açıldığında çözünürlüğü doğru olmaz ve (veya) siyah ekranda kalırsınız.

2 Beğeni

bir de bilgisayarımdaki ram ile ilgili bir driver yüklemeye gerek yok sanırım. Çünkü mağazadan indirdiğim bir program resimdeki gibi gösteriyor (kib)

Ekran görüntüsü_2020-09-14_11-21-00

RAM ile ilgili sürücüye gerek yok. İşlemciler otomatik algılıyor ve her işlemcinin RAM’i kullanım şekli farklı. İşlemciniz RAM’i kullanamıyorsa, bilgisayarınız açılmaz.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.