Pardus'un Soğuk Temaları

Pardus 17’nin temaları ve duvar kağıdları modern bir görünüme, Pardus 19’un tema ve duvar kağıdları sıcak bir görünüme sahipken; Pardus 21 ve Pardus 23 sürümlerinde varsayılı olarak gelen tema ve duvar kağıdı soğuk ve itici bir biçimde tasarlanmış. Pardus 17 ve 19 sürümlerinde modern ve sıcak duvar kağıdı kullanıcıya “gel beni kullan” diyorken, Pardus 21 ve 23’te soğuk renkler ile kullanıcıyı kendisine çekemez bir Pardus sürümüne dönüşmüş.

Göze hitap etmesi Pardus için en önemli mevzû, Pardus kamuda personelimiz kullanacak ve personellerimize sıcak renklerle gözüne hitap edebilmesi çok önemli. Sadece personelde değil, okullarda da kullanılacak olan Pardus’un varsayılan teması okulda Pardus ile ilk tanışan öğretmen ve öğrenciler içinde son derece ehemmiyetlidir.

Pardus 21 ve Pardus 23’ün temaları 2000’li yılların eski sadeliğine benzeyip, modernizeden uzak, sade ve soğuk renkler kullanılmış biçimde olup, kullanıcıyı kendisine çekemez vaziyettedir.

Aşağıda sırasıyla Pardus 17, Pardus 19, Pardus 21, Pardus 23 sürümleri bulunmaktadır.

Bu zevk meselesi, herkes farklı bir istek talep edebilir. Ben de 23’ü ve 17’yi beğeniyorum.

Genel olarak ilk kurulum ve tanıtımda reklamın kaliteli ve çekici olması için arkaplan resimleri ve temanın mümkün olduğu kadar cezbedici olması iyi olur tabi.

4 Beğeni

Pardus’un teması arayı bulmalı. Pardus 17’nin sarı arkaplan görseli soğuk ve sıcak arasındaki dengeyi koruyor denebilir.
Pardus 19 ise Kırmızı ve mavi renkteydi. Soğuk ve sıcağı harmanlayarak kullanmışlar ve denge korunmuş.
Ancak 21 ve 23’te direkt soğuk tema kullanılmış.
Çevrenizdeki markalara bakınız, logolarında müşteriyi çekmek izin sıcak renkler ile soğuk renkleri beraber kullanır çoğu.
Pardus’un arayüzü de bizim logomuzdur. Sıcak ve soğuk renkleri beraber kullanmalıyız ki kullanıcının gözüne hitap etsik ve psikolojik bir istek uyandırsın.

19 halen bana daha sıcak geliyor. 21 o kadar soğuk değildi. Belki 19 ile 21 birleştirilebilir ama 23 daha soğuk.

3 Beğeni

Siyah ve beyaz tema ile arayüz, kırmızı ve mavi renklerinin karışımı ile de duvar kağıdı sıcak-soğuk dengesini korumuş. Bu da Pardus 19’un albenisini arttırıyor. Pardus 17’de de yine iyi kötü denge korunmuş. Ama Pardus 21 ve 23’te o albeni dengesi bozulmuş.

Konuya dikkat çektiğiniz için teşekkürler.

Pardus 17, Pardus 19 sürümlerindeki canlı ve sıcak renklerin yerini soğuk renklerin alması kullanıcı tarafında çok belli etmese de psikolojik olarak etkileyebilir. Biliyorsunuz renkler psikolojiyi etkileyen önemli etkenlerden biridir. Duvar kağıtlarında, ikonlarda, temalarda bu dikkate alınabilir.

Şunu da belirtmek isterim. Xfce güzel bir masaüstü ortamı fakat Pardus resmi olarak daha farklı masaüstü ortamlarını da destekleyebilir. Pardus’u diğer dağıtımlardan ayıran özellik bu olabilir.

Geri bildirimlerin artması sistemin gelişmesi için çok büyük bir fırsat bildirimler dikkate alınırsa yerli işletim sistemimiz tam gaz kararlılığıyla devam edecektir.

Geri bildirimler ile ilgili @yusufsunetci hocamızın kurmuş olduğu gruba ilgilenecek olanları bekliyoruz.
Telegram: Yazılım Geliştirme Talepleri Grubu

Selametle…

2 Beğeni

Pardus 17 v 19 benimde hoşuma gitti.

1 Beğeni

Belki tekrar tasarım yarışması yapılır ve dereceye giren görseller güncelleme sonucu sisteme dahil edilir.

Bu duvar kağıtlarının ille de Pardus, pars vb. ile hazırlanması düşünülmemeli. Sade çalışmalar olabilir.

Şu aşamada bu yapılabilir, yeni ana sürüm ufukta gözükmüyor.

1 Beğeni

Tam terini düşünüyorum. Pardus 17 ve 19 masaüstü duvar kağıtları çok eski, soğuk ve anlamsız görünüyor. Pardus 23’de ise daha modern, sıcak ve Pardus’u yansıtan bir görsel kullanılmış. En alttaki görseli zevkle kullanıyorum. Eğer 23 duvar kağıdı eskilerden biri olsaydı ilk değiştireceğim emin olun duvar kağıdı olurdu.

Arka plandan ziyade, Pardus 23’ün GNOME dizaynı, GNOME 3’le başlayan UX felsefesine tamamen aykırı bir dizayn olmuş, bunu fark eden oldu mu bilmiyorum. Dash-to-Panel Windows geleneği olan görev çubuğu gibi kullanılmış fakat uygulamalar menüsü, masaüstü kısayolları veya üst panel gibi GNOME felsefesinin “klavye merkezli” dizaynıyla tezat teşkil ediyor. Bunun için hiç denemedim bile, Pardus ekibi direkt Cinnamon’u desteklemeye başlasa çok daha iyi olabilirdi çünkü hedef kitlesi kamu olduğu için Windows aşinalığı ile alışmaları çok daha kolay olurdu.

Aynı ölçüde, Pardus maskotunun sarı rengiyle, arka plan renginin kontrastı felaket derecede uyumsuz, göze hoş gelmiyor. Sarı-siyah, inanılmaz çekici, cesur ve ciddiyet veriyordu. Ayrıca, açığa kaçan karanlık moddaki gri rengi, beyaz renk ile kontrast uyumsuzluğu ve göz yorgunluğuna neden oluyor (Bundan Microsoft Edge de mustaripti, sanırım 119 veya 120 sürümüyle düzelttiler). Bunlar erişilebilirlik standartlarına da uymuyor: WebAIM: Contrast Checker

19.5 teması bence en iyi temalardan biriydi.

1 Beğeni

verin arkaya siyah ekranı bitsin

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.