Debian yuzunden stabil ilerlemesi dışında sorun yok Pardusta. Rolling Release olsun demiyoruz. Örneğin Gnome 42 yerine 3 kullanmakta nedir. Pop OS kullanan insanların sistemi mi çökuyor. Hayır. Debian bahane ediliyor bence. Onun dışında on numara dağıtım. Linux bilmeyen evdekiler bile kullanıyorlar.
Mesela ben android programı yazıyorum onu da pardus tan yapıyorum artık. Nedense ubuntu dan daha az ısınıyor. Ubuntuda bakıyorum 70 C ye çıkmış sıcaklık program yazarken, ne alaka? Pardus ta öyle sorun olmuyor. Android emulator açık, firefox ta bir sürü sekme açık 50 C de hep. Ubuntu falan eskisi kadar iyi değil bence debian gerçekten çok stabil ve sağlam. Pardus da debian tabanlı olduğu için sağlam. Kernel i de backports dan 5.19 indirdim. Gayet iyi. Laptop güncel bir modelse her zaman backports dan kerneli indirmekte fayda var. Pardus 21.3 backports yazarsanız çıkar google a.
Merhaba tarla bizim değil ama mahsül bizim. ve tarlayı da hibe etmişler. yani bence artık tarlada mahsül de yerli oluyor doğrumu? düşünüyorum iyi günler…
Yerli değil ama yerli demekte bir sakınca yok.
Böyle şeylere takılmamak lazım ortada emek var sonuçta.
MacOS bildiğim kadarıyla UNIX tabalı. UNIX alınmış, bazı sır parçalar eklenerek adına “Darwin” denen bir kernel haline getirilmiş. Daha sonrasını biliyorsunuz işte.
MacOS, FreeBSD tabanlı bir sistem. Linux ile benzer ama alakası yok hiç.
Merhaba pardus hakkında simgesini açınca çıkan pardus logosuna beş defa hızlı klik yaptım ayyıldız bayrağımızın gifi çıkıyor bilmiyordum çok iyi ya iyi günler.
Ubuntu için makyajlanmış Debian yazan varmı? yada Manjaro için makyajlanmış Arch yazan varmı? Açık kaynak dünyasında yerlilik ve millilik diye bir kavram yoktur. Açık kaynak yazılımlara dünyanın değişik yerlerinden yazılımcılar katkı sunduğundan ana taban distrolar bile yerli ve milli değildir. Dolaysıyla isteyen istediği taban üzerine bir sistem inşa edebilir. Bu tarz tartışmalar içi boş şeyler…
Her ne kadar debian üzerine yazılmış olsa da açık kaynak kodlu olduğundan kendine özgü olarak devam edilebilmektedir. Ancak saf temel linux kaynak kod üzerine yazıldığında tamamını kendi ürünün olarak gösterebilirsin, bunun zorluğu ise çok iyi bir yazılım ekibinin uzun yıllar uzerinde çalışması demek olur ki baya zaman alıcı bir olaydır. <Buda PARDUS’un ilk sürümleri bu şekilde başlamış ve sonra vazgeçilmiştir.
Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.