Parfüm openoffice tablo kayması

Openoffice de tablo kayması sorunu yaşıyorum düzenlemeye çalıştığımda beklenmedik hata oluştu vs diyor

Apache OpenOffice 'in hata bildirimi sayfasına üye olup, hatanızı İngilizce dilinde bildiriniz. Türkçe’den İngilizce’ye çeviri için Google Translate’i kullanabilirsiniz. Sorun çözüldüğünde size e-posta ile bildirim gelecektir.

Hata bildirmek için:

https://www.openoffice.org/qa/issue_handling/pre_submission.html

Apache OpenOffice 'in kendi sorunu olduğu için çözümü de kendileri bulmalılar.

Neden openofis kullandığınızı bilmiyorum ama, farklı bir ofis uygulamasında örneğin only ofiste deneyebilirsiniz. Only ofisin son güncel hali çok iyi. MS ofiste hazırlanan belgeleri sorunsuz açıyor.

Açıkcası OpenOffice.org’un cenaze namazını kılalı çok oldu. Mümkünse LibreOffice ile deneyiniz.

Bir de Parfüm :wink: yerine Pardus yazar mısınız.

@yakusha Sabri Bey, Kaçıncı sürümü olduğunu hatırlamıyorum, Apache OpenOffice 'in Türkçe çevirisi, LibreOffice’kinden daha iyiydi. LibreOffice 'in kullanıcı arayüzünün bir kısmı hala İngilizce dilinde görünüyordu.
Ayrıca bitmiş gibi görünen bir proje hala geliştirilmeye devam ediyor. Bunun için iki kanıtım var:

1- Apache OpenOffice 'in son güncellemesi bu yıl 23 Şubatta indirmeye hazır olmuş. Devam etmese bu yıl yeni sürüm çıkarmazlardı.

2- www.pitonyak.org/oo.php internet sayfası, Andrew Pitonyak 'ın Apache OpenOffice Basic makro dili üzerinden başladığı, LibreOffice Basic makro dili üzerinden devam ettiği bir makro hazırlama kılavuzu. Bunu bilmeyenler için yazdım. Siz zaten LibreOffice 'in Türkiye’deki gelişimini devam ettiren insanlardan birisiniz. Bunu LibreOffice forumundan ve forumunuzdan daha aktif çalışan Telegram’daki LibreOffice Türkiye grubuna kayıt olmadan bir göz attığım için biliyorum. Özetle Andrew Pitonyak 'ın kitapları ile ilgili illahi bir bilgi duymuşsunuzdur.
İşte ikinci kanıtımda, Andrew Pitonyak 'ın kitabının son güncellemesi (V 4.1 yazan en üstteki) bu yıl 18 Eylülde indirilir hale getirilmiş.
Bu güncellenmiş kitapta -bilgisayarımda Pardus varken- LibreOffice üzerinden bu kitaptaki örnekleri LibreOffice 'in içindeki Basic IDE 'de çalıştırmayı denedim. Bazı makrolarda Basic IDE hata verdi. Makrodaki kodlardan bazılarının geçersiz olduğu, bazı fonksiyonların ve sözdiziminin son güncellemelerle emekli edildiğini, bunların yerine ne geldiğini merak ettim. Çalışmayan işlevleri internette yazıp yanına da deprecated yazarak emekli olanları bulmaya çalıştım. Ama LibreBasic dilinde değil de dilin çekirdeği olan C++ dilinde emekli edilen işlevler vardı.

Beni şaşırtan ise LibreOffice 'i tamamen kaldırıp Apache OpenOffice kurduktan sonra oldu. Kitap, Apache OpenOffice ile başladığından, -her ne kadar yazarı son sürümde LibreOffice kullandığını söylese de - makro kodları belki bunda çalışması için yazılmıştır diye düşündüm. Ama Apache OpenOffice 'in Basic IDE 'si de aynı hatayı verdi. İnternetten Apache OpenOffice için aynı fonksiyonunu yazıp yanına deprecated yazdım. Yine bir sonuca ulaşamadım.

Bu da demek oluyor ki Apache OpenOffice 'in Basic makroları da geliştirilmeye devam ediyor.

Not: Tabii ki üzerime düşen görev, çalışmayan makroları göndererek kitapta çalışmayan makrolar hakkında yazara bir e-posta göndermekti. Ama yapmadım. Belki de o sırada aklıma gelmemiş olabilir. Son kitabını Türkçe 'ye çevirmek istemiştim, bu yüzden makroların çalışabilir olması önemliydi. Ancak kitabın sayfa sayısının hayli fazla olması sebebiyle tek başıma bitiremeyecekmişim gibi geldi, caydım. Apache OpenOffice 'in arayüzündeki neredeyse %99 oranında Türkçe oranı vardı. Şimdi onları kullanmıyorum. Bilgisayar tamircisi bilgisayarıma Microsoft Office 2016 yüklemiş, belge düzenlemeye ihtiyacım olmadığı için onu kaldırıp bir kurulum yapmayacağım.
Benim bir hedefim var. Hedefime ulaşmak için bilgisayarı sadece video izlemek ve Anki 'ye not almak için kullanmam yeteceği için sonuca ulaşana kadar işletim sistemi kurulumuna tekrar girmek istemiyorum. Ancak Pardus Forum’da, bilgim olduğunu düşündüğüm veya yardımcı olacağını düşündüğüm konularda yorum yazıyorum.

https://github.com/apache/openoffice - 8116 commit
https://github.com/LibreOffice/core - 490.000 commit

Devam etmek dediğiniz nefes alıp vermek ise proje makineye bağlı şekilde veya suni tenefüsle yaşatılıyor diyebilirsiniz. Hız hesabıyla gidersek sadece Core olarak bile LibreOffice 60X hızlı gidiyor.

Elinizdeki kitabın örneklerinin halen çalışabiliyor olması bu dönemdeki güncellemelerin hiçbirinin AOO tarafında yaşanmamış olması.

Değişikliklerin kalitesi de sorgulayabilirsiniz.

Mesela Eylül ayında yapılan tüm değişikliklere bakarsanız its a cat yerine it's a cat gibi basit düzeltmeler olduğunu görebilirsiniz.

Bağlantısını da bırakayım: Commits · apache/openoffice · GitHub

LibreOffice tarafında bir günde yaşanan gelişme bile AOO tarafında yaşanandan fazla!

Eylül ayındaki değişiklikler 20 Github sayfası tutuyor! Commits · LibreOffice/core · GitHub

Yine de tercih sizindir.

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.