Pat diye arayüzüm donuyor ve en can alıcı noktada

Tam da en can alıcı noktalarda bir şeyi yetiştirirken ,bir şey izlerken veya bir şeye bakarken .
Özel olarak tarayıcıdayken olduğunu farkettim bir anda arayüz donuyor yada facia yavaşlıyor ama en az 1 dakika sürüyor ,ömrümden 5 sene falan geçiyor o sırada ve o süre dahilinde hiç bir tuş kombinasyonu komutunu uygulamıyor donma geçince uyguluyor bilgisayarım yeni ayrıca pardus 23 kullanıyorum dokunmatik bilgisayar kullanıyorum pc özelliklerini ekliyorum

image
pcnin alanıda bir hayli boş olmasına rağmen ne sebep olabilir?
ayrıca çift işletim sistemi kullanıyorum pardus-windows olarak ana olarak pardus oyun vb. linux desteği olmayan şeyler için windows

Özellikle tarayıcıdayken oluyorsa muhtemelen Firefox ESR kullanıyorsunuzdur. Firefox ESR’de en son önbellek sorunları vardı, çözülmemiş olabilir.

Onun yerine sudo apt install firefox komutu ile Firefox’un ana sürümünü kurabilirsiniz. Eğer sorununuz çözülürse sudo apt purge firefox-esr komutu ile sorunlu Firefox sürümünü kaldırabilirsiniz.

Merhaba

Ekran kartınız hem paylaşımlı hem de bellek değeri çok düşük aşağıdaki linklerdeki değerler doğruysa görsel anlamda orta ve yüksek düzeyli işlemlerde ekran kartınız yetersiz kaldığı için bilgisayarınız donuyor olabilir.

hayır pardus ben parus deposundan indirdiğim chrome u kullanırken flatpak kurulumu gibi bir işlem gerçeklerştirdim buda pardus deposundan indirdiğim tarayıcılarda sorun oluşturdu kullanamadım bende gnome software den chrome u ve diğer tarayıcıları kurdum o şekilde sorunu çözdüm fire foxu kaldırdım pc den ilk pardusu kurduğumda

windowsa geçip kontrol edeyim intel güncellemelerini inşallah onunla alakalıdır

İşlemci çok yeni backports kernel yükle faydası olur. 12. nesil intelde bende de yapmıştı.

https://indir.pardus.org.tr/ISO/Pardus23backports/Pardus-23.2-GNOME-backports-amd64.iso buradan direk indir ve pardus backports yükle. İşlemciniz yeni nesil. Daha verimli çalışır.

indirdim

böyle oldu usb takılı olmadığı halde ne yapmam lazım

İso’yu dosya yöneticinden açmaya çalışmışsınız gibi duruyor. Üzerine tıklayıp ayır yada çıkar yaparak kapatabilirsiniz. USB’ye iso’yu yeniden yazdırarak temiz kurulum yapın.
https://pardus.org.tr/pardus-23-kurulum-kilavuzu/