PC yi kapatıp açarken bozuldu, şimdi sadece açarken - gözüküyor

Sadece beyaz bir tire var, başka bir şey yok. Yanıp sönmüyor da. Başka tty ekranına da geçemiyorum. ctrl alt f1 f2 f3 f4 hepsini denedim. Ama, pc nin kapat tuşuna basınca pardus logosu çıkıyor ve kapanıyor. Nasıl düzeltilebilir? Diğer linux sistemler vardı onlar da bozuldu. Hepsi bozuk şu anda. Ne yapılabilir şu durumda? Arkadaş sürekli kapatıp açtı o yüzden bozuldu galiba.

Canlı sistem üzerinden girip, dosyalarınıza erişin ve dosyalarınızın yedeklerini alın. Ardından temiz kurulum yapabilirsiniz.

Not: Yedeklerinizi Yedek Disk gibi bir yere veya ayrı bir flashbelleğe alın. Format atarken diskinizdeki Pardus’u kuracağınız bölüme atmayın çünkü kurulum yapacağınız bölüm biçimlendiriliyor ve kuruluma öyle devam ediliyor. Ayırdığınız diğer Yedek Disk gibi yerlere (Windows’taki D:\ sürücüsü gibi) yedekleyebilirsiniz veya yukarıda bahsettiğim gibi birden fazla flash belleğiniz varsa biri ile canlı sistemi açarken öbürüne de yedekleri alabilirsiniz.

2 Beğeni

pardus canlı usb ile bilgisayarı aç.
sudo apt install -f refind paketini yükle.
yükledikten sonra komut satırına sudo refind-install yazıp bilgisayarı yeniden başlat.
refind kendi başlatıcısı ile açılacak. çıkan listede diğer linux dağıtımlarını görebilirsin.

1 Beğeni

Ben yeniden yükledim ama bununla bi alakası olduğunu da sanmıyorum. Ama denenebilir. Çünkü refind sadece grubun bi alternatifi. Benim dosya sistemi göçtüydü galiba.

Bu konu son yanıttan 10 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.