Pdf de bulunan tabloları Excel'e Çevirme

Merhaba arkadaşalar.

Pardus’a uygulama geliştirebilen arkadaşlardan bir ricam olacak. Sürekli kullanacağım ve başkalarına da lazım olacak bir uygulama talebim var. Pdf de tablolar halinde verilerim var bunları hatasız ve düzgün bir şekilde excel ya da ods formatına çevirecek bir uygulamaya ihtiyacım var. Yani Pdf den Excel’e çeviren bir uygulama. Yapabilecek arkadaşlardan rica ediyorum.

İlginiz için teşekkür ederim.

2 Beğeni
1 Beğeni

Konuya yüzde yüz hakim olmadan ve ihtiyacınız acilse fikir verebilmek için yazıyorum, çevrimiçi dönüştürücüler işinizi görmüyor mu? İnternette birkaç tane var sanırsam.

Cevaplar için teşekkür ederim.

Çalıştığım Pdf dosyası bazen 20 sayfa bütün olarak geliyor. Ve bu sayfalarda kişilere ait özel bilgiler bulunuyor. Online çeviri yapılan sitelere pek güvenemiyorum. 20 sayfa pdf için den seçip dışarı excel olarak aktar diyerek kullanabileceğim bir uygulama istiyorum açıkçası.

2 Beğeni

Tabula 'yı kurmayı deneyebiliriz.
Synaptic Paket Yükleyicisi 'ne girin. Ubuntu’nun yazılım merkezi uygulaması Snapcraft 'ı kurmak için Synaptic 'te snapd paketini kurulum için işaretleyin. Uygula 'ya basın. Kurulduysa bildirim görünecektir ve yeşille gösterilecektir. Synaptic 'ten çıkın.

Ardından Tabula uygulamasını kurmak için Uçbirim uygulamasını açın ve

sudo snap install tabula

yazın. Kurulum bitince,


Fotoğrafta gösterdiğim internet sayfasına yönlendirecek.
Ben örnek bir tablolu .pdf uzantılı dosyam olsun diye http://kisisel.ankara.edu.tr/politics.ankara.edu.tr/burca/ekonometri/Tablolarz.pdf sayfasından pdf dosyasını indirdim.
Dosyayı indirdim. Tabula 'nın internet sayfasına girdim. Browse 'ye bastım, pdf dosyamı indirdiğim yeri göstererek dosyamı seçtim. Ardından import 'a bastım.
Pdf dosyamın yüklenmesi işlemi bitince üstte gösterilen Autodetect Tables düğmesine bastım.

Son olarak sağ üstteki yeşil düğmenin üzerinde yazan Preview & Export Extractected Data yazısına tıkladım. Yüleme bitince tablom ekranda gösterildi. Tabloyu başka türden dosya olarak dışarıya aktarmak için CSV türünü seçtim ve Export düğmesine bastım. İndirilen dosyama tıkladım ve otomatik olarak Libre Office ile açıldı. MS Excel kullanıyor olsam Ms Excel ile açılacaktı.


Eğer sorununuz çözüldüyse bu iletiyi çözüm olarak işaretleyiniz.

Böyle bir program varsa çok iyi olur. Resimdeki metni yazıya çevirecek, pdf dosyasını writer veya calc’a aktarabileceğimiz bir program on numara olurdu. :slight_smile:

@yusufsunetci

Gönderilen dosyayı da aynı şekilde kendisi LibreOffice Calc 'a uygun şekilde çevirdi. Ben hiç ellemedim.


Bu resimdeki şey program ile oluyorsa, bu özellik Calc’da da var. Veri-Metinden Sütunlara seçeneği ile aynı bu sayfa geliyor ve metinleri sütunlara aktarabiliyorsunuz. Bu tarz sayısal verilerde bu işlem çok kolay. Mesela kıstas olarak boşluk seçtiğinizde boşluğa göre farklı sütunlara ayırıyor. Ama hem sayısal veri hem metin veya sadece metin ama birkaç kelimeden oluşan haliyle boşluğu bir kıstas yapamayacağımız tablolarda da aynı rahatlıkla aktarıyor mu?

Mesela rastgele bir tablo oluşturup bunu pdf yaptım. Kopyala yapıştır yaptığımda bir tablo yapmıyor. Bu tabloyu dener misiniz, düzeltiyor mu?

Adsız 1.pdf (11.8 KB)

1 Beğeni

Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıt girilmesine izin verilmiyor.

Kurmak istedim. Kurmadı. Şöyle çıktı verdi.

pardus@pardus:~$ sudo snap install tabula
error: cannot install "tabula": Post
       "https://api.snapcraft.io/v2/snaps/refresh": x509: certificate signed by
       unknown authority

Meğer MEB filtresine takılmış. Telefonumdan internet bağlayınca kurdu.

Yönlendirmedi. Bitti kurulum. Hiçbir yere yönlendirmedi.