PDF dosyalarına gömülü ses ve video medyaları Windows’ta çalışırken Pardus’ta çalmıyor. Sistemle gelen PDF okuyucularına ek örneğin Foxit Reader’de de durum aynı.
Dil derslerine ait (Örneğin Arapça) PDF dosyalarında ses dosyaları var, ne Etkileşimli Tahtalarda ne de PC de dosya içinde bulunan medyalar çalmıyor!
Örnek dosya paylaşabilir misiniz?
Hocam dosya 100 mb civarında. şimdi derse kalkıyorum. Akşam yüklerim.
Sayfalarda yer alan hoparlör simgesine tıklaynca ses çalması gerkiyor. Bunu Windows’ta yaparken Pardus’ta olmuyor.:
Örnek dosya
Öreğin yukarıdaki resimdeki gib Hoparlör simgesinin üzerine gelince imlecin el şekline dönüşmesi, tklaynca da metni okuması gerekiyor.
Hasan hocam windows da adobe reader ile acınca calışıyor değil mi?
eğer calışıyorsa size önerim şu video izlemeniz:How to install Adobe Acrobat Reader in Linux Debian 9 ? - YouTube
burada adobeyi nasıl linux’e yükeyeceğinizi gösteriyor, bunu sanal makinde deneyerek calışıp calışmadığını kontrol edeblirisiniz, daha sonra kendi makinize yükeleyebilirsiniz.
kitap yazanlar windows(adobe) ile işlerini halediyorler, hiç linux’e uyumluluk sorunu veya nasıl calıştıralacağını hiç düşünmüyorlar.
sudo apt install snapd
sudo snap install okular
komutlarıyla okuları kurup denediniz mi
İlgili videoda bahsi geçen Adobe Reader 9.5.5’i indirdim ve kurdum (Linux desteği olan en son sürüm - 2013). Üzerine gelince imleç el işareti oluyor ve ;
"Aktiviteye tıkla..."
diyor. Ancak tıklayınca;
("3D veri ayrıştırma hatası oluştu"
) hatası veriyor.
(Orada tıklanacak bir aktivite olduğunu anladı.)
Etkileşimli Tahtalarda Okular varsayılan olarak kurulu, çalmıyor.
Pardus DDE üzerine de Okular kurdum sonuç değişmedi.
Denemedim ama belki bu tarz PDF’leri flash dosyasına çevirirseniz Pardus’ta açabilirsiniz. http://www.bilgisayarkurtu.com/pdf-den-flash-swf-formatina-donusturme-programi-17635/ bağlantısındaki yazılımı Windows ortamında bir deneyin isterseniz.
PDF to flash işlemi başarısız…
Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.
Edit > Preferences > 3D & Multimedia gidip oradaki kücük kutucağa “Enable playing 3D content” etkinleşirmeyi bir denermisiniz.