Anayasa Mahkemesinin sitesinde yer alan .pdf formatındaki Bireysel Başvuru formunu indirerek üzerinde gerekli değişiklikleri yaptıktan sonra kaydediyorum. Değişiklik yaptığım bu formu başka biri ile e-posta , whatsapp vs göndererek paylaştığımda form açılmıyor . Şu mesajı alıyorum.
Please wait…
If this message is not eventually replaced by the proper contents of the document, your PDF
viewer may not be able to display this type of document.
Windows is either a registered trademark or a trademark of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries. Mac is a trademark
of Apple Inc., registered in the United States and other countries. Linux is the registered trademark of Linus Torvalds in the U.S. and other
countries.
Değişik formatlarda kaydetmeyi, POL ile Adobe Acrobat Reader ile açmayı, Adabe web ile ve yapay zekadan aldığım başkaca bir çok fikirleri de (koruma şifresi kaldırma, flat e dönüştürme vs vs) denememe rağmen sorunu çözemedim.
Muhtemelen Pardus kullanımına bağlı bir sorun. Bu açıdan özellikle Anayasa Mahkemesinin sitesinde Adobe Acrobat Reader ve “Windows” işletim sistemi önerisini görmek üzücü gerçekten.
Bir hukukçu olarak formun içeriğini hazırlamaya yönelik emek ve mesai harcamamız gerekirken …
Maalesef Pardus kullanımı resmi kurumlarımızda da henüz yeterince yaygınlaşmış değil - hala çoğu Microsoft Windows bağımlısı.
PDF formatı ise farklı artıları ve eksileri olan ayrı bir sorun. Güya her yerde kullanılabilen bir belge biçimi olarak çıktı fakat sık sık böyle uyumsuzluk sorunları çıkıyor (özellikle böyle formlar vs. içerdiğinde); o yüzden el altında birden fazla PDF uygulaması bulundurmak gerekiyor. AYM sitesindeki PDF dosyası ile başa çıkmada Okular ve Foxit Reader yetersiz kalırken Master PDF Editor başarılı oldu. Bu uygulamanın 4. sürümünün Pardus depolarındaki 4. sürümünü kullanmanızı öneririm (5. sürümden itibaren bazı kısıtlamalar getirildi ücretsiz sürüme). Eğer formu doldurduktan sonra gönderdiğiniz kişi (örneğin, bilgi için) göremiyorsa, onun da bu tip bir PDF dosyasını açabilecek uygun bir uygulama seçmesi gerekecektir; aksi takdirde Master PDF Editor ile resim dosyası biçiminde dışa aktarmak da mümkün.
Aleykümselam.
Kısa süre içinde cevap verip, yardımcı olmak isteyen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Çözüm tavsiyelerini ilk fırsatta deneyeceğim .
Aslında “pratik” bir çözüm , yazıcıdan çıktısını aldıktan sonra taratarak pdf formatında yeni bir dosya oluşturup bunu paylaşmak olarak düşündüm.
Ama sanırım çözüm aramaktan çok , şikayet etme niyetim
Teşekkür ederim.
Kendi bilgisayarımda açıp, düzenleyip, kaydedebiliyor ve sonra da açtığımda düzenlenmiş son içeriği ile yeniden düzenleme de yapabiliyorum.
Ancak paylaşma durumunda ilk resimdeki hatayı vermeye devam ediyor.
Depo hesabı olarak kullandığım kendi whatsapp hesabıma dahi gönderemiyorum sadece “please wait…” ile başlayan bu tek sayfa gönderiliyor.
Sanırım , formu düzenlerken kullanıcıya ait bir takım donanım özellikleriyle (belki HDD seri numarası gibi ???) bu engelleniyor.
Hocam telefondan açmaya çalışınca bilgisyardan düzenlediğim sıkıntı olmadan firefox üzerinde açıldı ama normal pdf uygulamaları ile benzer bir hatayı verdi hatta kenddi adob uygulaması bile benzer bi hatayı veriyor.
Ek olarak Pardus üzerine adobe acrobat kurup da denediğimde sıkıntı olmadan açılıyordu. Sizde tam olarak hangi cihazda hata verdi
Tüm işlemleri masaüstü bilgisayarımda yaptım.
Whatsapp web uygulamasını kullanarak bir nevi “yedek/depo” amaçlı oluşturduğum ve sadece benim olduğum grup hesabına düzenlenmiş formu atmak istediğimde oluşan hata.
Yani formu indirdiğim, düzenlediğim ve yine gönderdiğim tek cihaz var o da masaüstü bilgisayarım.
Bu arada LibreOffice, Master Pdf4 ve wine ile yüklediğim Adobe ile denemelerim hep aynı aynı sonucu (hatayı) verdi
Hocam Telegram ve whatsapp üzerinden kendime gönderdiğimde bir sıknıtı olmadan açılıyor. Acaba farklı bir durum mu oluyor tam analmadım. Bir de bu belgeyi yapanlara ulaşmak gerekiyor. Özelikle bu şekilde yapmak için ek bir şey mi yapımışlar
Teşekkür ederim.
Diğer pdf dosyalarında bu sorunu hiç yaşamıyorum ?
Ayrıca telegramda da denedim.
E-posta ile gönderdiğimde de açılmadı. (Mac ve windows denendi)
Tabula programını önceden bir defa kullanmıştım, paketi açtığınızda internet tarayıcısını açıyor ve dosya yüklemenizi bekliyor, ardından da süreçte bir sorun yoksa csv uzantısı olarak çıktı alabilirsiniz. Csv uzantılı dosya türünü de libreoffice writer’de ya da libre office calc’da açar ve boşlukları yazınızla doldurmanız gereken yerleri doldurup libre office’teki farklı kaydet veya pdf olarak doşarı aktar seçenekleri ile dosyanızı pdf olarak paylaşabilirsiniz.
Tabii bu yöntem, asıl sorun tespit edilene ve çözüm yapılana kadar kullanılabilir.