110 milyon abonesi olan Pewdiepie(Felix Kjellberg) adlı youtuber Linux yüklemiş. Bu müthiş değil mi ya? Bu popülariteyi muazzam arttıracaktır. Windows 10 Ekim 2025 de desteği sonlanınca belki Linux çok daha fazla popüler olabilir
Görsel arayüzü son kullanıcılara daha çok hitap eden bir linux sürümü yükleyip onu anlatsa daha iyi olurmuş gerçekte sürekli terminalde yaşamıyoruz.
aynen synaptic paket yoneticisinden istedigimizi yukleyip kaldirabildigimizi gosterse,son kullanicilar icin iyi olur,terminal son kullaniciyi korkutur
Artık her şey yazılımdan yürüyor, kimya okuyan arkadaşım python dersi alıyor. Biraz öğrenmekten kafayı zorlamaktan bir şey olmaz. O kadar da zor değil bence zaten.
Bu konuda tartışmayı gereksiz buluyorum.
Terminalin de, GUI’nin de avantajları ve dezavantajları var.
İsteyen istediğini kullanır. Zaten linux dağıtımları ikisine de çok müsait.
Ben yaklaşık 10 yıldır linux deneyimliyorum. Terminal yerine GUI tercih etsem de, zaman zaman terminalle de işlemler yaptığım oluyor. Sonuçta Her ikisi de faydalı.