Plank simgeleri değişir mi?

Cairo Dock çok güzel ama kurunca pardus masaüstüne ait pek çok şeyi kaldırmamızı istiyor sistem. Daha sonra güncelleme yaparken ‘’ şu paketlere artık gerek duyulmuyor,kaldırın’’ şeklinde uyarı veriyor. Kaldırınca da hiçbirşey düzgün görüntülenemiyor.Yazılar ,temalar kayboluyor,herşey çok eski ve yazılar kare kare şeklinde çıkıyor. Kısaca GNOMLA UYUMSUZ. Ben de kaldırdım ve plank yükledim. Fakat plank simgeleri değiştirmeye izin vermiyor. Özellikle uygulamalar simgesi çok gıcık. Kalem kutusu ne alaka ? Bu simgenin yerine pardus logosu koymak istiyorum. Mümkün mü ? Veya Ünity nin alt dock unu 3 boyutlu yatay görünümlü


hale getirecek bir çözüm var mı ?

1 Beğeni

Google Translate 'te Türkçe’den İngilizce’ye çevirmesi için

“gnome plank simgeleri değiştirmeme izin vermiyor” Yazdım. İngilizce çevirisini kopyalayıp, internette arattım, aşağıdaki sonuca ulaştım.

İnternet sayfasındaki çözümü deneyebilirsiniz. Google Translate yöntemini bir deneyin. Önceden benzer bir çözüm önerisi yapılmış mı diye forumumuzdaki büyüteç simgesinde arama yapın. Belki istediğiniz bir sonuca ulaşırsınız.

Arkadaşlar sorumun cevabını deneyerek kendim buldum. Gnome look tan icon teması indirip pardus usr/share/icons klasörüne çıkarınca yeni tema plank simgelerini de değiştiriyor. Benim plankın yeni görüntüsü bu şekilde.


Ancak istediğim gibi başlangıç simgesi bulunca bu sefer, sürücü ve hard disk simgeleri çok basit ve gıcık çıkıyor. O nedenle tam istediğim gibi bir tema bulamadım. Ara,ara; bir yerden sonra ‘’ bundan daha iyi olamaz ‘’ deyip bıraktım.
Bir de özellikle pencere teması indirirken GTK3-GTK4 ve XFWM4 içeren bir tema olmasına dikkat edin. XFWM4 içermeyen temalar pencereleri hareket ettirirken dağılmalara sebep oluyor.
SAYGILAR… :smiley: