Plank uygulamasında oluşan çizgi

Kısa bir süre önce plank uygulamasını uçbirimden
“Sudo apt-get install plank”
yazarak indirdim. Gayet başarılı ve çalışabilir durumda. Fakat plank ekranın altında bir çizgi oluşturuyor. Sürekli ekranın en üstünde kaldığı içinde oldukça rahatsız edici bir durum. Bu çizgiyi nasıl kaldırabilirim. Yaklaşık 2-3 pixel genişliğinde yarı şeffaf bir çizgi.
Plank uygulamasını da mağazaya eklememişsiniz onu da ilave ederseniz kullanıcılar için çeşitlilik ve kolaylık sağlayabilir.
Birçok linux sistemi kullandım fakat pardus 19.2 deki gibi bir mağaza daha hiç görmedim. İçerik bakımından diğerlerine oranla küçük olsa da kullanışlılık bakımından daha üstününe yok. :smiley_cat:

1 Beğeni

Merhabalar;
Ayarlar,Pencere Yöneticisi İnce Ayarları, Birleştirici,
Açılan pencere altında gölgeleri göster tıkı seçili ise onu kaldır düzelecektir.

2 Beğeni

Plank üzerindeyken ctrl tuşuna basılı tutarak sağ tıklayın açılan menüden tercihleri tıklayın ardından temayı transparent yapın sorun çözülecektir.

1 Beğeni

Temayı trasparent yaptığımda plankin arka planı tamamen şeffaflaşıyor fakat üstte çözüm olarak işaretlediğim mesajdakini uyguladığımda plankin yaklaşık 5 cm kadar üstünde bir çizgi oluşuyordu o gölge çizgisiymiş onu kaldırıyor böylece sorunumu çözmüş oluyor.
:yum: Aynı tarzda panel kullanımımız var. Pardusun orijinal gelen düzeninden bana göre çok daha kullanışlı.

Bu aralar böyle kullanıyorum sıkıldıkça değiştiriyorum. KDE ve Gnome şık havalı xfc de yerine göre artıları var. Fakat görsel olarak eksikleri var

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.