Allahtan Fedora kullanıyorum geçenlerde güncellendi sistemim
Haber için teşekkür ederim. Yazının tamamını okuyamadım (hızlı okudum) ama, yine de bazı itirazlarım olacak.
Yazının tamamında “kamu” ile ilgili bir açıklama mı yok, yoksa ben mi göremedim. Eğer gerçekten yoksa kamu ne alaka? Sonra kamu sektörüne ulaşmaya çalışmak neden önemli?
Bundan sonra anlatacaklarım bir önceki kde sürümü ile ilgili:
-Dosya yöneticisini yetkili açmak için kırk takla atmak gerekiyor. Keşke yetkili ekibe bildirebilsek. YZ yardımıyla “dolphin as root” kısayolu oluşturmak zorunda kaldım. Halbuki sudo dolphin daha güzel. Niye zorlaştırıyorsunuz ki, amaç ne?
-Spectatle ekran görüntüsü aracı hiç iyi/ideal bir araç değil. Pratik değil. Alternatiflere baktım, ubuntu deposu zaten saçma sapan bir yer, çözemedim.
-Tema mağazasındaki temaların çoğu hatalı. Bir kısmı kurulurken hata veriyor. Bir kısmı kurulmuyor. Kuruluyor istediğin gibi çıkmıyor. Yüzlerce tema var. Kur kaldır kur kaldır sıkıntı. Ayrıca kaldırdığın temanın bazı özellikleri hala kalıyor. Enteresan enteresan işler… Elini sallayan tema eklemiş. Anlayan da yapmış anlamayan da. Önemli bir kısmı çöp. Ne estetik var ne bişey. Tamam susuyorum o benim zevkimle ilgili.
-Pencere köşelerinin yuvarlaklaştırılması olayı çok geç kalmadı mı?
Tecrübem kısa sürdüğü için bu kadar.
İyi yönleri var:
Çok modern bir masaüstü ortamı. Hoş görünümlü. İyi tasarlanmış.
Eskisi kadar ağır değil. Sistem açılışı-kapanışı eskisinden çok çok daha hızlı.
Sistem yükünde ciddi hafifleme var. Kde, bir zamanlar gnome’dan sonra geliyordu ağırlıkta. Şimdi xfce gibi olmuş.
Daha fazla deneyemedim, çünkü üzerine kurulu olduğu ubuntu bana cinnet geçirtecekti.
“Sektör” orada fazla, düzelteceğim. Bu genelde son zamanlarda KDE’nin hem birçok satıcı tarafından yeni makinede kurulu olarak sunulması ve birçok ülkede devlet dairelerinde tercih edilmesi ile ilgili.
Görünüm
→ Yönetici Gibi Davran
Spectacle yakın zamanda baştan elden geçirildi, sizdeki sürüm eski olabilir.
Temalar ile ilgili sorunlar genelde temaların güncel olmaması ile ilgili. KDE tarafındaysa bunun daha kolay yapılabilmesi için çalışmalar var.
Umarım bir an önce çalışmalar iyi sonuçlar verir. Çünkü belirttiğim sıkıntılar dışında KDE harika. Eğer Pardus böyle bir DE ile çıksaydı şu anki kullanıcı kitlesini ikiye katlayabilirdi rahat rahat.