bir programlama dilini nasil ogrenirim kitap satin alsam onu bitirdikten sonra devamini nasil getirecegim yani ogrenceklerimi nasil bilebilirim yardimci olur musunuz
Selamun Aleyküm, kardeş bende Fırat ÖZGÜL’ün python programlama dilinin pdf formatındaki kitabı olacaktı. Özelden mail adresini gönderirsen sana atarım, çok güzel bir kaynak. Şu anda laptobum yanımda değil akşam gönderebilirim
@ogretMAN Bey e katılıyorum. Bir ay java çalıştıktan sonra kod yapısı ve öğrenme kolaylığı nedeniyle Pyhton a geçtim- iyi ki geçmişim.Sinan Bey’in önerdiği kitabı kesinlikle takip edin,örneklerini değiştirerek farklı şekilde tekrar tekrar yazın. Ide olarak da PyCharm kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim, yazım yanlışı- otomatık tamamlama,renklendirme,kendi içerisinde pyhton ve pardus terminale erişim özellikleri ile gayet iyi bir uygulama.
tesekkur ederim gonderiyorum hemen
kitabi bitirdikten sonra ogrenmis tamamen ogrenmis olmuyorum degil mi ?ktap bittikten sonra devamini nasil ogrenebilecegiim ?
Ben bu kitapta şuan “Karakter dizilerinin metotları” kısmındayım.Dili tamamen öğrenmiş olmazsınız, kitabı bitirmiş olursunuz.Tabi teorik olarak bir çok konuyu öğrenmiş olursunuz, o saatten sonra gerisi bizim yaratıcılık ve merakımıza kalmış,muhakkak üzerine koyup öğrenmemiz gereken onca şey olacak.En güzeli de zaten sürekli yeni şeyler öğrenmek.
kitap senin elinde var mi yoksa pdf mi
pdf olarak takip ediyorum. Fırat ÖZGÜL’ün python programlama dili yazınca zaten çıkıyor, pdf olması güzel bazen her ne kadar kodları elle yazsanız da bazı şeyleri kopyalamak istiyorsunuz o nedenle pdf tercih ediyorum.
Hocam zahmet olmassa bana da gönderir misiniz?
https://drive.google.com/file/d/0B6gyYol-vpr-S2NHWFpKRnozdEU/view bu linkten indirebilirsiniz arkadaşlar.
evet bu kitaptan bahsediyorum
Bu soruya bir ekleme yaparak bende birşey rica edeceğim.
Ben şu aşamada C/C++/C# asp.net gibi dillerde çalıştım. Fakat bu pardus olayından ve göç olayından etkilendim. Bu düşünceyle ileriye dönük çalışmalar yapmak istiyorum. Linux kullanıcısı olsamda başlangıç düzeyinde dahi denemez çünkü internet kullanımı dışında linux sistemlere özgü bir çalışmam yok. Uçbirime düştüğümde bile exit dışında aklıma yazacak birşey dahi gelmiyor o derece Demem o ki ben ileriye dönük işe yarayacak linux sistemlerde üretebileceğim ve linux sistemlerde işe yarar şeyler yapabileceğim bir dil arıyorum. Acaba ne önerirsiniz ?
Pyton ile neler yapabilirim mesela?
C# applicationlar yapmak felaket düzeyde kolaydı web form’a da geçiş yaptım bir kaç çalışan hali hazırda çalışmalarım var yani. microsofttan bu alana kaymak istiyorum.
DİPNOT: Alaylıyım yani bildiğim herşeyi internet üzerinden öğrendim bilgisayar üzerine lisans sahibi değilim öğrenciyim bölümüm inşaat alakasız bir hobi benim için bu iş. Zaten bildiklerimde beni ortalama düzey kod bilgisine sahip denecek kadar bile yapmıyor. Her türlü acemi + acemiyim
----------DÜZELTME&GÜNCELLEME 25.12.2017 05:30----------
Biraz araştırma yapınca bu konu hakkında şöyle bir sonuca ulaştım.
1 Yeni başlayanlar için çok avantajlı öğrenilmesi en kolay dillerden biri olduğu söyleniyor.
2 O kadar çok modüle sahipmiş ki her alanda çalışma yapabiliyor ve daha önceki çalışmalardan faydalanabiliyormuşsunuz.
3 Yapılamayan tek şey olarak işletim sistemi yazmak cevabını aldım.
Özetle: Programcılıkla ilgili ne gibi bir hayaliniz varsa işletim sistemi yazmak dışında sizi hayallerinize ulaştırabilecek bir dil. Oyundan tutunda web çalışmalarına kadar her alanda çalışma yapabiliyorsunuz. Boş vakitlerimde öğrenmek için kendime bir hobi edinmiş oldum bende.
Gelecekte değerli olacak dilleri şunlar görüyorum:
Python (özellikle yapay zeka ve yapay sinir ağları yüzünden daha da +++)
C/C++ (değerini hiçbir zaman kaybetmez.)
Qt (C/C++ ve QML ile embedded den tutun, android, macos, win, linuxa kadar uygulama yapabiliyorsunuz. Hem de Qt kütüphanesi sağolsun çok kolaylaştırılmış)
Java (Masaüstü program geliştirme için hala gayet iyi ayrıca Android artısı da var.)
NodeJS ( JavaScript ile server tarafında hala güçlü olduğunu düşünüyorum. Kendine has dağıtımı bile var. NodeJS de devam edecek bir teknoloji)
Kotlin ( Google’ın java yerine Android için default olarak kullanacağı yeni dil. Swift’e benzerliği ile javanın androiddeki tahtını indirecek, hatta diğer platformlarda da rağbet görerek kullanılacak bir dil olacağını düşünüyorum.)
Bu teknolojilere önem verilebilir.
Arkadaşlar merhaba;
Konuyu hortlatmış olacağım ama programlama dili öğrenmek istiyorum ve internet üzerinden bazı araştırmalar yaptım sizden de fikir ve yardım almak istiyorum. Bazı uygulama fikirlerimden ötürü android uygulama yapabilmek ve bu seviyeye gelebilmek istiyorum, sanırım bunun için en avantajlısı Java öğrenmek. Bunun için sizden tavsiyeler (kitap, uygulama vs.) rica ediyorum. Ayrıca bunu Pardus üzerinden nasıl yapabilirim?
Şimdiden teşekkürler.
youtube’a sıfırdan ileri seviye komple java geliştirici kursu yaz ve yazılım bilimi kanalından takip et. Kaliteli bir hoca tavsiye ederim. Java çapraz bir platform her işletim sisteminde her amaçla kullanabilirsin desem yeridir. Pardus üzerinde java çalışman mümkün.
c# visual studio çalışması dışında sorun yaşamadım pardusta; onunda alternatifleri var bu sebeble sorun yaşamayacaksın emin ol.
Hocam çok teşekkürler, inşallah başarılı olurum.
Bence Pascal öğren Hem Lazarus gibi güzel ve güçlü bir ide si var
Selamlar
Bence ilk olarak yapılması gereken, ama ne yazıkki çoğu zaman yapılmayan, bir ayrım var. O da Programlama dili ve Programlama öğrenmek arasındaki ayrım. Bu basit gelsede çok önemli; Sonucu “başarılı” veya “başarısız” olacak şekilde etkiliyor.
Ayrım:
İlk önce bu ayrımı yapmak ve bir farkındalığa varmak gerek:
Programlama dili öğrenmek için mesela:
- söz dizimi (syntax)
- “tipler” (types)
- kütüphane kapsamı/kullanımı (bibliothek)
- …
Programlama öğrenmek isterken ise mesela:
- “Teknik Temeller”:
charset
,byte-code
, … - Paradigmalar
- Konseptler
- Algoritmalar (algorithms)
- Otomat Teorileri (automata theory)
- …
Yani:
Geçişkenlikler olsa bile, Programlama öğrenmek ile Programlama dili öğrenmek arasında büyük fark var. Buna dikkat etmek gerek.
Bak:
Şu bağlantılar işe yarayabilir.
PROGRAMLAMA DİLLERİ
PROGRAMLAMA DILBİLİMİ VE PROGRAMLAMA PARADİGMALARI
Dipnot:
Kaynak bol! Yukarıdaki bağlantılardan “Anahtar kelimeler” ayıklayarak farklı kaynaklara ulaşabilirsiniz.
Bol şans
Merhabalar,
Programlama dili öğrenmek için güzel bir çevrimiçi platform: SoloLearn
Birçok programlama dili mevcut:
- C++, Python, Java, C#, PHP, Ruby …
Aşama aşama, konu anlatımı ve örnek sorularla anlatıyor.
Sıfırdan programlama dili öğrenmeniz için iyi bir başlangıç olabilir.