[PROJE] Pardus GNOME İçin Yeni Nesil Pano Yöneticisi: ClipMaster (Açık Kaynak)

Selamlar herkese,

Linux kullanırken en sık yaşadığım "kopyaladığım veriyi kaybetme" sorununa kalıcı bir çözüm bulmak istedim. Biliyorsunuz; bir metni kopyalarsınız, hemen ardından yanlışlıkla başka bir şeyi kopyalarsınız ve o önemli veri uçar gider.

"Keşke Linux için daha modern, göze hitap eden ve güvenli bir pano yöneticisi olsa" diye hayıflanmak yerine, kolları sıvadım ve ClipMaster'ı geliştirdim.

Özellikle Pardus'un GNOME sürümünü kullanan arkadaşların iş akışını çok hızlandıracağını düşündüğüm, tamamen açık kaynak kodlu bir projedir.

ClipMaster Neler Yapıyor? Sıradan bir kopyala-yapıştır aracından fazlasını sunmayı hedefledim:

📋 Eksiksiz Geçmiş: Sadece metinleri değil; görselleri, dosyaları ve URL'leri de hafızasında tutar.

🔒 Tam Güvenlik: Panoya kopyaladığınız her veriyi varsayılan olarak yerel şifreleme (encryption) ile saklar. Veri güvenliği benim için öncelikti.

🎨 Görsel Uyum: Pardus'un veya kullandığınız temanın renklerine otomatik uyum sağlar. Ayrıca Catppuccin, Dracula, Nord gibi popüler temaları da içinde barındırır.

🐧 Teknik Altyapı: Hem Wayland hem de X11 üzerinde sorunsuz çalışır. (Fedora, Ubuntu, Debian ve Arch üzerinde test süreçlerini tamamladım).

⌨️ Klavye Dostu: Elinizi klavyeden kaldırmadan (Varsayılan: Super+V) tüm geçmişinizi yönetebilirsiniz.

Eklenti, GNOME ekibi tarafından incelendi, onaylandı ve resmi mağazada yayınlandı.

Tamamen ücretsiz ve açık kaynaktır. Deneyip geri bildirimde bulunursanız, projeyi geliştirmem için bana büyük katkı sağlamış olursunuz.

İndirme Bağlantısı (GNOME Extensions): 🔗 https://extensions.gnome.org/extension/8923/clipmaster/

Yorumlarınızı ve eleştirilerinizi bekliyorum. Güle güle kullanın!
2 Beğeni

programlarınızı deb paketi yaparsanız daha iyi olacak

Tesekkurler fakat bir gnome extensionu bu uygulama, yani GNOME Ekosisteminde calisan bir eklenti dolayisiyla deb paketi dediginizde native bir uygulamadan bahsetmissiniz oluyorsunuz. InsaALLAH o gunleride gorurum tabii ki cok isterim.

KDE kullandığım için Gnome’da böyle bir eksik olduğunu bilmiyordum. KDE’nin pano yöneticisi geçmişi tutuyor. Elinize sağlık. Madem bizden biri uğraşmış yapmış bir sonraki dağıtımda Pardus Gnome versiyonunda bu eklenti yüklü gelsin. Güzel olur. :+1:

1 Beğeni

Cok tesekkur ederim, yorumlariniz icin sagolun.

1 Beğeni

Üstadım elinize sağlık güzel olmuş. Kurdum ingilizce geldi. Türkçe dil desteği yok mu?

Bilmiyor olabilirsiniz ama gnome’un yoklar listesi var ve bu listede hatırı sayılır miktarda yoklar var :slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Bu da GNOME’u varsayılan masaüstü ortamı olarak seçmiş PARDUS özelinde “hatırı sayılır bir miktarda” yapılacaklar listesi olması demek. :wink:

Şu önceki başlığa gönderme yaptığınızı anladım. Neden olmasın?

Geçen bir yerde okudum: Pardus GNOME’da windows stil modu, Apple modu gibi modlar var, Zorin kullansaydık bunun için para ödemek zorunda olurduk diyordu. Ekip bunu yapabiliyorsa, daha fazlasını da yapabilir.

1 Beğeni

Bu arada gnome extension sayfasinda da yorumlarinizi paylasirsaniz bana cok buyuk destek ve katki vermis olursunuz ki global bir yer oldugu icin, yorumlariniz ve rating puanlamaniz gercekten cok faydali olur proje icinde. :pray:

https://extensions.gnome.org/extension/8923/clipmaster/

1 Beğeni

Cok tesekkur ederim, ya aslinda coklu dil yapisi vardi fakat nedense Gnome extensiona yuklerken bir turlu kabul ettiremedim ama cok yakinda bu sorunu da cozecegim coklu dil yapisini.

1 Beğeni