Ekleme: Bu komutu betiğe varsyılan olarak ta şu anda ekledim. İsterseniz yeniden indirip de çalıştırabilirsiniz.
Masaüstü eklentisi neden değişti derseniz en önemli nedeni
1- Sağ Tık/ Yeni belge zımbırtılarının masaüstüne de gelmesi
2- Masaüstüne sürükle bırak desteğinin gelmesi
varsayılan olarak gelen pardusta bu 2 özellik malesef bulunmuyor.
merhaba. çeşitli denemelrde bulundum ancak masaüstü simgesi olarak görünen ve etkileşen simgeleri kaldırmayı başarsam da arkaplan görüntünün parçası gibi olan ve etkileşmeyen simge görünümlerini silemedim. tam böyle olmasına razı gelmişkeneklenti ayarları ince ayarlar menülerinde kurcalamalar yaparken masaüstünde simgeleri göster ayarını kapalı konuma getirince sorunum olan simge görüntüleri kayboldu. bir ferahlama hissettim.
çalışmanız için teşekkür ederim. xfce bilgisayarıma yükledim. yeniden başlatmadan sonra firefoxta pardus forum ve google sayfalarında yazılar okunmaz oldu. nasıl düzeltebilirim? yamayı kaldırmanın yolu var mı?
Xfce ayarlarindan Gorunum ayarlarindan yazi fontunu ya da temayı degistirmeyi deneyin. Ekran goruntusu atabilir misiniz gorebilmemiz icin ? Bende boyle bir sorun yok su an.
uçbirimden firefoxu kaldırıp yeniden kurmanın faydası olmadı. kalıntıları sildiğim halde.
En son yeni indirdiğim firefox dosyasını lib içine kopyalayıp bütün mozilla kalıntılarını sildim. başlattaki kısayolu da buraya bağlayınca halloldu.
Pardus temiz kurulumda ingilizce dili eklenmemiş olarak geliyor sonradan biz yüklüyoruz misal steam de counter strike oynarken her defasında ingilizce dili olmadığına dair uyarı veriyor, sonradan yükleyince düzeliyor. Yama uygulaması içine otometik dil ekleme modülü ekleyebilirseniz güzel olur.
Mevzu sadece steam değil ingilizce diline ihtiyaç duyan tüm uygulamalar hata verebiliyor. Autodesk Eagle baskı devre çizim programı da ingilizce dil eklemeden çalışmıyor.
“sudo dpkg-reconfigure locales” bu komut satırını terminalde çalıştırıyorum daha sonra açılan menüden “en us utf 8” seçiyorum ardından varsayılan dil olarak türkçe seçili bırakıp kayıt ediyorum düzeliyor.
Özelleştirmelerin hepsini kendim yaptığım için bu yamayı henüz deneme ihtiyacı duymadım. Bir sanal makine veya temiz kurulumla denemeyi düşünüyorum.
GitHub’dan ve buradan takip ediyorum. Çok güzel bir yere evrildi bu proje. Başarılar dilerim.
Sağ tıkla donanım ve sistem bilgilerini görebileceğimiz bir seçeneğe tıklama imkânımız olsa, tıklayınca neofetch gibi bilgileri önümüze dökse kullanışlı olurdu @mahmutelmas06.