Selamun aleyküm.
Elektrik ve ağırlıklı olarak elektronik simülasyon programı olan KTechLab programını Pardus 17.4’te kaynak kodlardan derledim. Derlemede sudo make install komutu yerine sudo checkinstall komutunu kullandım ve sonuç olarak deb uzantılı kurulum paketi meydana çıktı. Tabi daha önceden checkinstall kurmuştum. Programı yüklemek için ilk önce şu bağımlılıkları kurunuz. Bunun için Uçbirim Öykünücüsü’nde
komutlarını giriniz. Şifreniz bilgisayarı kurarken oluşturduğunuz yönetici (root) şifrenizdir. Paketler oldukça fazla olduğundan indirilmesi ve kurulması epey zaman alıyor. Sabırla bekleyiniz. Muhtemelen bazı paketler fazladan kuruluyor. Önemli değil, bu paketler özellikle derlemelerde lazım oluyor. Hazırladığım deb uzantılı paketi
adresinden indiriniz. İndirilenler klasöründe fare işaretçisi boş bir yerdeyken sağ tıklayıp, Burada Terminal Aç’a tıklayıp,
sudo dpkg -i ktechlab-0.3_20190529-1_amd64.deb
komutunu giriniz. Yine şifrenizi giriniz. İşlem bitince programın kurulumu tamamlanmış olacaktır. Kullanımı ile ilgili bir video çektim. Videoda hazır bir örneğin benzetimini yaptım.
Proteus benzeri bir başka program olan SimulIDE programının indirilmesi ve çalıştırılması ile ilgili bir video çektim. KtechLab kurduktan sonra bu videodaki işlemleri yaptığımda program çalıştı. SimulIDE programında Arduino benzetimi de yapılabilmekte ancak, simülasyonların kalitesi daha düşük gibi duruyor.
Musa Ortagedik Bey ve Batuhan Bey bir şey değil.
Hayırlı çalışmalar dilerim.
Merhaba bilgilendirme için teşekkürler. Ben dün biraz uğraş neticesinde Eagle programını kurmayı başardım. Genel olarak çoğu firmanın ve kulannıcının tercihi bu program. İnsanların genele alışkanlıklarından vazgeçmek istemiyorsa bu detayı vereyim dedim.İyi forumlar