Pulseaudio açılmıyor

pardus 21 den 23 e yukseltince pulseaudio açılmıyor,pulseaduiyo kaldirdim yeniden kurdum duzelmedi,ne yapmam gerekiyor

@aydinby Aydın bey, Pulseaudio sorununun çözüldüğünü forumdaki mesaj yoluyla iletti.


@arbede Mustafa bey, bir de siz deneyebilir misiniz? Sorununuz çözülmezse hatayı Pulseaudio’ya raporlayalım.

bende de aynı sorun var çözebildiyseniz ben de bilmek isterim selamlar

synaptic paket yoneticisinden yenile-tum uygulamalari guncelle-uygula de ve bilgisayar guncellensin,yeniden baslat duzelecektir,ben bu sekilde cozdum

1 Beğeni

teşekkür ederim ancak bu sorunumu çözmedi. Görev çubuğundaki hoparlör simgesi üstüne sol tarafa yatık x işareti var mouse ile “PulseAuido sunucusuna bağlı değil” diyor ses karıştırıcısını tıklayınca da “PulseAuidio ile bağlantı kuruluyor lütfen bekleyin” diyor ve öylece kalıyor

Aydın bey; uygulamayı yazılım merkezi depodan bulup kaldırın, " sudo apt-get install pulseaudio pavucontrol " komutu ile konsoldan yeniden yükleyin.

1 Beğeni

Pulseaudio “establishing connection with pulse audio” stucked. SOLVED : r/linuxmint (reddit.com) internet sayfasına göre uçbirim uygulamasıyla denenecek iki komut var:

Birincisi: pulseaudio servisini sonlandıracak ve tekrar başlatacak.

systemctl --user restart pulseaudio.service
pulseaudio -vv

Yazın ve çıktınızı bizimle paylaşın.
İkincisi: pulseaudio 'nun çalışmasını görev yöneticisinden doğrudan sonlandıracak ve tekrar başlatacak.

pulseaudio -k
pulseaudio -vv

Yazın ve çıktınızı bizimle paylaşın.

Genellikle bir değişiklik yaptığımızda yeniden başlatmak değişikliğin çalışmasını onaylamak gibi oluyor. O sebeple denemek için yeniden başlatalım. Nasıl olsa uçbirimdeyiz:

sudo reboot

Bilgisayar açıldıktan sonra da uçbirimde

pulseaudio -vv

komutu ile çıktınızı paylaşın. Bu çıktınıza göre hala hata varsa bu çıktınızı PulseAudio 'nun Community (Topluluk) sekmesinden hata bildirmenize yardım edeceğiz.
Community – PulseAudio (www.freedesktop.org)

Sonra da hatanın bir çözümü olduğunu size yazarlarsa yöntemi burada da yazarsanız bizim için de bir dayanak noktası olacaktır.

ben bu sekilde cozmustum,ayni hataydi bendeki de,baska bir cozum yolu bilmiyorum,ama sunu soyleyeyim,bilgisayar surucuyu tanimiyor,guncelleme gelince surucusunu bulup yukluyor

1 Beğeni

ne yaptımsa olmadı bekleyelim görelim alakanıza teşekkür ederim sağolun varolun

sudo apt purge pulseaudio yapıp sonra tekrar install deneyin. Galiba pipewire debian 12 de varsayılan olarak geliyordu pulseaudio yerine.