Winamp alternatifi müzik çalar projem. (Python+ Qt6) Daha geliştireceğim inşallah. Parçaları Sürükle bırak ve equliazer eklemeyi düşünüyorum. İlk beta versiyonu öyle yapmıştım.
Emeğinize sağlık çok beğendim.
PyQT6’nın QtMultimedia paketi bulunamıyor dedi bende. Açılmadı. Daha önce PyQt6’yı kurmuş olmam lazım ama içinde gelmemiş demek ki. Biraz uğraşayım buradan editleme yaparım.
EDİT: Tamam eksik kütüphaneyi hallettim.
“Bunun üzerinden gidelim” dediğiniz versiyonun arayüzü çok itici hocam. Öncekine benzetecekseniz olur. Ekolayzır eklemişsiniz.
Not alın lütfen:
-
Başlangıçta ses çok yüksek başlıyor ve sesler patlayarak çalıyor.
-
Volume sürgüsü eklenecek. Başlangıçta json’dan durumu okuyup yüzde kaçta bırakıldıysa oradan başlayacak.
-
Şu anda daha başlangıçtasınız, zaten biliyorsunuzdur diye aslında söylememe gerek yoktur ama arayüz gerçekten böyle olmaz. Önceki iyiydi (Aydın beyin denediği).
-
Ekolayzırı nasıl halledeceksiniz bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla QMultimedia paketinin ekolayzır desteği yoktu.
NOT: Şimdi emin olmak için YZ’ye sordum, Multimedia paketiyle yapamaz, yerleşik olarak öyle bir özelliği yok diyor. Aşmak için ya uzun yoldan QAudioSink/QAudioSource kullanıp ham veriyi yakalatıp parse ettirecekmişsin (tavsiye etmem) ya da GStreamer, libVLC vb gibi paketlerden faydalanacakmışsın. Ki bunu ben kıyısından biliyordum ama nasıl söyleyeceğimi bilmiyordum o yüzden YZ’den kopya çektim. -
Görsel arayüz aşırı büyük. Yatayda ve dikeyde biraz ezmeyi dene. Şuradan elle ayarlanabiliyor biliyorsundur zaten:
def __init__(self):
super().__init__()
self.setWindowTitle("PyAmp v1.0")
self.setFixedSize(420, 850)
Aklıma gelmişken winamptaki gibi ayrı ayrı pencereler halinde yapabilirsin. Şu yükseklik bazı monitör tiplerinde dışarı taşar ve düzeltilemez. (fixlemişsin ki öyle olması gerekiyor).
-
Ondan sonraaaa… Hah parça listesine 1-2-3 diye numara ekleyebilirsin ama şart değil.
-
Player butonlar için güzel açık kaynak ikon resimleri bulmuştum. Düğmelerde stil olarak kullanmak istersen arşivime biraz bakınabilirim.
-
Ekran için dijitalize yazı tipleri bulabilirsin (belki). Bulabilirsen güzel görünür. Şart mı? Hayır. Ben stillere çok takıldığım için söylüyorum sen sadece not al.
-
Hakkında menüsünü her zaman en sona bırak. Yapay zekaya kodu düzelltirip geri alırken sonradan farkediyorsun: Hakkında menüsünün içeriğini her yeni kodda biraz daha kırpıyor

-
Barlı VUmeter’i geri getirmeni öneririm.
-
Listele ve Ekle+ butonlarını listenin en altına al. Sen beni dinle

-
Şu da çok önemli bak: Qt6 biraz sorunlu. Uzun hikaye. Ya eski Qt5’e geç, ya da PySide6’ya. Bununla devam edersen belli bir seviyeden sonra sazan sarmalına dönebilir ve sonra pirincin taşını ayıklayamayabilirsin. (yaşandı).
-
Seek çubuğu ile ekran arasındaki boşluğa birşey yerleştirmeyeceksen, oradaki yer tutucu konteyneri ya yok et, ya da azalt. İstersen volume, balance gibi düğmeleri orada oluşturabilirsin.
Daha da aklıma gelmiyor. Bunları sadece not al. Yap diye demiyorum. Ayrıca, ben devamlı tester’lık yapamam meşgulüm özür. Ama arada bir gelir ilerleyişe bakarım.
Kolay gelsin.
Equliazer kaldırdım. (Çalışmıyor zaten)
Sabit genişlik ve yükseklik artık yok.
Parçaları sürekle bırak eklendi.
Temalar eklendi.
Ses verme kısma çubuğu eklendi.
Tam ekrana genişletsene bi? ![]()
Sabitle bence hocam.
Bak programın ilk versiyonu tasarım olarak çok iyiydi.
Ekolayzırı hadi tamam boşver. Ama en azından VUmeter barlarını önceki gibi renkli yapmayı düşün. Programa güzel bir hava katıyordu. Veya tek renk kalsın sen bilirsin.
Müzik Çalar için teşekkürler. ツ
Linux’a geçtikten sonra VLC Player’a zor alıştım, ama şimdi de wayland falan derken çalışan alternatif bulmakta zorlandığım için her şeyi oynatmak için vazgeçilmez oldu.
Windows’ta 2010 yılından sonra KMPlayer kullanmaya başlamıştım. Linux versiyonunun olmadığını öğrendiğimde çok üzülmüştüm.
Fakat windows’ta bile mp3 dinlemek için eski alışkanlıkla Winamp kullanırdım. ツ
CDlerimi dinlemek için ise windows’un playerinin ismi neydi unuttum! Medya Player miydi? Onu, Osiloskop ekranı gibi sinüs dalgası görselleştirmesi ile kullanmayı seviyordum.
Müzik Playerlerde görselleştirmeleri çok severim.
Winamp bu konuda en iyisiydi.
Sizinki de gayet yeterli olmuş.
Sahte Vu Meter olmasaydı iyi olacaktı!
Vu Meter’leri severim.
Yıllar önce Arduino ile 20x4 i2C Karakter LCD Ekranlarda çok çeşitli Vu Meter kodlarıyla oynamak zevkliydi. ツ
Hocam aslında Audacious gayet yeterli ve Winamp temaları var. Benimkisi biraz eğitim ve eğlence amaçlı çalışmalar. Yapay zeka ile bir yere kadar ilerliyorsunuz. Müziğin ritmine göre hareket eden bir VUmeter eklemek istedim aslında ama kodu allak bulak ediyor. O yüzden fazla derinlere açılmadan bu şekilde bıraktım. ![]()
Bu arada Xion Player vardı. Muhteşem temaları vardı. Linux de Wine ile kullanıyordum.
Emeğinize sağlık!
Dün gece sizin PyAmp Müzik Çalarınızla doya doya MP3 dinledim. ツ
Müzik dinlemek, video izlemek ve İnternette gezinmek gibi şeyleri Raspberry Pi 5 ile yaptığım için Masaüstü PC’mde kurulu Pardus 25 Gnome’da bu tip uygulamalar kurulu değil. Sâdece VLC Player ile yetiniyordum.
Bu basit bir uygulama, ama değişiklik oldu.
Tekrar teşekkürler.
Pi-Apps’de hazır olduğu için Raspberry Pi OS’a Audacious kurdum.
Evet Müzik dinlemek için ayrı özel bir müzik çalar kullanmayı seviyorum. ツ
Pi-Apps’de bu uygulama gözümün önündeydi, ama bilmiyordum.
• Müzik çalarda görülen şarkıları dinlemek isterseniz: Stream Kemal Aslan | Listen to DAMARDAN playlist online for free on SoundCloud
Turka Music Player da var birde onu deneyin hocam
Paylaştım forumda.