QFast Image Toolbox

Bu, bir resim üzerinde birden fazla manipülasyonlar uygulamanızı sağlayan, basit, hızlı, hafif ve kullanımı kolay bir araçlar setidir.

QFastTools1

Program, minimum bağımlılığa sahiptir ve python3 kütüphanelerini kullanır. Bağımlılıklar tüm debian sistemlerin ve Pardus’un depolarında mevcuttur.

Programın ana menüsü çalıştırıldığında, çeşitli modüllere açılan kısayollar görüntülenir:

Bu kısayollar, farklı python betiklerini çağırarak, işlem yapmanızı sağlar.

Ekran görüntüsü_2025-12-23_00-51-09

(resmi sürükleyip bırakın ve kırpmak istediğiniz alanı çerçeve içine alın.)

(tek bir fotoğraftan çoklu vesikalık fotolar üretin ve çıktı alın)

(bir resim dosyası üzerinde çeşitli renk, ton, parlaklık, keskinlik ayarları uygulayın ve farklı kaydedin)

(resme metin ekleyin ve kaydedin).

(resim üzerindeki bir bölgeyi mozaikleyin ya da bulanıklaştırın)

(resmin hassas verilerini silin, ya da tek tek elle düzenleyin.)

(resmi yatay ya da dikey çevirin, sağa-sola döndürün)

Ekran görüntüsü_2025-12-23_00-52-03

(renkleri ters bir resmi düzeltin ya da bir resmin arabını oluşturun)

Program, fırsat buldukça geliştirilecektir. Geribildirimler önemlidir. Birkaç özellik daha eklemek istiyorum, ama ne ekleyeceğimi bilmiyorum. Yardımcı olun. En az 3 özellik önerin (programdaki 9’lu grid yapısını bozmamak için sayının buna uygun olması gerek).

Programı indirin ve kullanın:

ÖNEMLİ NOT: Daha evvel QFast Image Resizer kurduysanız, kaldırın. Kaldırmazsanız bazı dosyalar çakışma yapar ve Pardus Paket Kurucu “Bağlantı Hatası” uyarısı verip kurmayı reddeder.

Özgür kullanımlar.

EDİT: Format dönüştürme tabii yaaa!!! Format dönüştürme eklemeyi unuttum! :expressionless:

2 Beğeni

Keşke .rpm veya en azından appımage sunsaydınız. Kaynak koddan derleme yapacağım :frowning_face:

Şu an denemedim ama:

1. Arka plan kaldırma: Python’daki rembg kütüphanesi çok az bir ram’de çalışacak offline bir model sayesinde bunu kolayca yapıyor.
  2. Hazır boyutlandırma: Bir çok sosyal medya platformu için popüler ve yaygın boyutları hızla sunmak iyi olabilir.
  3. Kumlanma ve Toz: Resimlere nostalji havası vermek için gerekli

Bunlar uygun olabilir.

Düzenleme: Şu an koda çok güzel şeyler ekliyorum.

1 Beğeni

Dün gece sabaha kadar yeni modül yazdım şimdi uyandım, uykum gündüze kaydı. Şimdi sabaha kadar yazacağım.

Arkaplan kaldırma, QR generator, gif optimizer, format dönüştürücü, colorpicker modüller tamam. Gif optimizer hoşuma gitti, saatlerce elimdeki gif memlerle oynadım. Birçoğunun boyutu fazlaymış, küçülttüm.

Onun şöyle bir dezavantajı var: Elindeki fotoğraf kare format olsun. Sosyal medya boyutlarına nasıl eriştireceğiz? Resmi ya crop etmen gerekiyor, ya da sündürerek (bozarak) boyutlandırman gerekiyor. Bu da ideal yöntem değil.

Ekran görüntüsü_2025-12-23_23-01-42

Bunlar çalışıyorlar ama henüz taslaklar daha. Tamamlayıp ana programa buton olarak ekleyeceğim.

Şöyle olabilir o zaman:
Mesela 100x100 bir resmi 50x50’ye çevirmek. Bu daha erişilebilir bir hedef. Elinize sağlık güzel olmuş.

QFast Image Toolbox Güncellendi !!!

Bugfix:
GNOME ortamında hatasız çalışabilmesi için gnome ortam değişkeni ayarlayıcı betik satırı eklendi. (Qt tabanlı uygulamalar gnome ortamında düzgün açılmayabilir ya da hiç çalışmayabilir). Artık GNOME ortamında da kullanabilirsiniz.

6 yeni modül eklendi:

Color picker:
Programlama, grafik işleri vb işlerle uğraşıyorsanız, bir rengin aynısını kopyalar ve çalışmanızda kullanmanızı sağlar.

Ekran görüntüsü_2025-12-25_03-49-19

Format Converter:
Resmi farklı bir uzantıya çevirir. Kalite ve ölçüleriyle oynama imkanı verir.

Compress GIF:
Elinizde gif memleriniz varsa, bunları sıkıştırarak daha küçük boyutlarda yeniden oluşturur. Birçok forum ya da site, belli bir boyuttan fazla animated gif yüklemenize izin vermez. Bu modül, bu sorunu aşmanızı sağlar. Boyut, renk sayısı, kare atlama, hız ayarları ve siyah-beyaz mod içerir.

QR Generator
Bir metinden QR oluşturur ya da bir QR’ı okuyarak metne dönüştürür. QR içine logo eklemeyi destekler.

Remove BG
Resimlerinizden birkaç tıkla arkaplan silmenizi sağlar. Tolerance seçeneği ile hassasiyet ayarı yapılabilir. Resmi sürükleyin ve silinecek bölgeye fareyle tıklatın.

Watermark

Resimlerinize, fotolarınıza metin tabanlı ya da resim tabanlı logo eklemeye yarar. İhtiyacınız olan tüm ayarları içerir.

Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız mutlaka buradan bana bildirin.

İndirin:

REKLAMLAR:

Şu anda aklıllı tahtalar için basit bir yazılım yapıyorum. Çok kolay. Sadece butonları küçük kare haline getirip ikonlar atamam gerekiyor ama uygun resim bulamadığım için tek tek elle yaptım. Yakında bir alternatif sürüm olarak forumda paylaşacağım.

@Sadi sana da çok teşekkürler. Ne eklesem diye düşünürken senin ekran fotosundan kopya çektim bilgin olsun :slightly_smiling_face:

Şu KDE stilini de bana da bir gün öğret. Şeffaf-mavimsi context menü stilini çok beğendim inan ki.

İyi çalışmalar.

1 Beğeni

Rica ederim, böyle giderek harika bir araç takımı haline geldi, geliyor.
Zamanla benim menüdeki listeden birkaç tane daha eklenebilir belki. :wink:

KDE Plasma 6’da bazı ek şeffaflık ayarları içeren Darkly uygulama stilini kullanıyorum. O mavi renk ise aslında slayt şeklinde değişen duvar kağıdından alınıyor (genel ayarlarda).

1 Beğeni