Qt Kit Kurma Sorunu

Merhaba. Qt kit sorununu aşamıyorum. Forumdaki yazılanı da yaptım olmuyor. Resimli bir biçimde Qt Creator for Linux’ta kit sorununu halletmeme yardım edebilir misiniz?

Tam olarak problem nedir, ne kurmaya çalışıyorsunuz?

1 Beğeni

Qt Creator’u kurdum ve bir proje oluşturmak için ‘New Project’ dedim. Fakat sonrasında Kit oluşturmamı istiyor ve proje oluşturamıyorum.

Şu konuya bir bakın.

1 Beğeni

Sadece desktop kiti oluşturarak hallettim fakat bu sefer de uygulamadan atıyor bir şeyler yapınca.

1 Beğeni

Neler yaptığınızı da yazar mısınız. Paylaştığım konuda Yunus emre beyin verdiği komutu konsoldan uyguladınız mı? Qt yi sitesinden mi indirip kurdunuz yoksa depodan mı?

1 Beğeni

Qt’yi Pardus Mağazadan Pardus Dde sürümü olan bilgisayarıma kurdum. Kurulumdan sonra deneme amaçlı bir proje oluşturmak istedim. 'New Project’e tıkladım. İsmi verip ilerle dediğimde karşıma Qt Kit’i oluşturmamı söyleyen ve beni Ayarlar sayfasının seçenekler bölümündeki ‘Qt Kit’ sayfasına yönlenmemi söyleyen bir yazı çıktı. Kit oluşturma işini de beceremedim. Sadece desktop seçenekli ayarlarına dokunulmayan bir kit oluşturup en sonunda kit aşamasını geçebildim fakat bu seferde uygulama oluşturduktan sonra işlem yapmak için uğraştığımda uygulama kapanıyor. Uzun süre yapamamaktan dolayı yazılımı sildim.

sudo apt install qt5-default qtdeclarative5-dev qt-sdk

Sadece bu komut ile sorunsuz bir Qt kurulumu yapıp program geliştirmeye başlayabilirsiniz.

Aslında çok basit bir kurulumu var.

2 Beğeni

Kendi oluşturduğunuz kiti silip aşağıdaki kodu konsolda çalıştırın.

1 Beğeni

Sağolun deneyeceğim.

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.