QT öğrenmek istiyordum. Başlayayım dedim. Aşağıdaki kodu aşağıdaki komutlar ile derlemeye çalışınca aşağıdaki hatayı alıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
myilmaz@pardus:~/Masaüstü/QT Deneme$ qmake -project
myilmaz@pardus:~/Masaüstü/QT Deneme$ qmake
myilmaz@pardus:~/Masaüstü/QT Deneme$ make
g++ -c -pipe -O2 -Wall -W -D_REENTRANT -fPIC -DQT_NO_DEBUG -DQT_GUI_LIB -DQT_CORE_LIB -I. -I. -I../../Programlar/anaconda3/include/qt -I../../Programlar/anaconda3/include/qt/QtGui -I../../Programlar/anaconda3/include/qt/QtCore -I. -I../../Programlar/anaconda3/mkspecs/linux-g++ -o main.o main.cpp
main.cpp:1:30: fatal error: QtGui/QApplication: Böyle bir dosya ya da dizin yok
#include <QtGui/QApplication>
^
compilation terminated.
Makefile:429: recipe for target 'main.o' failed
make: *** [main.o] Error 1
Not: Daha önce forumda bir programı çalıştırmak için qt5 kurulumu için bir komut görmüştüm. O program için o komut ile qt5’i kurmuştum. Şimdi hatırlayamadım hangi komut olduğunu. Acaba programı çalıştırmak için olan qt5 ile program yazmak için olan qt5 kurulumları farklı mı?
İkisi de kurulu. Başlangıçta ben de qtcreator ile yapmayı düşünmüştüm. Fakat qt.io da ücretli olarak gördüm. Eğer ücretsiz olarak yüklenebiliyorsa nasıl yükleyebilirim?
Her seferinde diye bir şey yok, source code içinde yer alan bir dosya derleme parametrelerini bile yönlendirebileceğiniz bir configurasyon bu kod yazmaktan farkı yok, örneğin ;
pro dosyası qmake i yönlendiren bir dosya, qmake-qt4 le qt4 ABI si için derlemiş oluyorsunuz. komut satırından qt5 ile derlemek için önce QT_SELECT environment variable ını export etmeniz gerekiyor;