Ram kullanımı Sistem Boşta İken Anormal

Selamün Aleyküm .

Bilgisayarı kullanırken biranda Ram kullanımı %90 ların üzerine çıktı bilgisayar kilitlenme nontasına geldi . İçim rahat etmedi timeshift ile eski yedeğe geri döndüm . Fakat Ram kullanımı sistem boşta iken acayip bir durumda . Anlamadım nedendir .

Bilgisayarı yeniden başlattım düzeldi . Fakat ne olduğu konusunda bir fikrim yok .

1 Beğeni

zram sebebi ile olmuş olabilir diye tahminim var. birde komutla ram boşaltıyodum belki bunlarla alakası olabilir

1 Beğeni

Sistemi sıfırlayarak yeniden kurup denedinizmi. Birde yeni kurulum yaparak deneyin derim. XFCE kullanıyorsunuz çok fazla geldi bana ram kullanımı.

Format çektim artık . TimeShift ile yedekten geri dönmeme rağmen sıkıntı yaşadım . TimeShift %100 bir yedek ve geri yükleme yapmıyor mu acaba diye merak içindeyim .

Anakartınızında Bios’u güncelleyerek denemek lazım. Hala durum aynıysa donanımsal uyumsuzluktan bahsedebiliriz. Linux üzerinde çalışan kernellerde bu gibi durumlara sebep olabilmektedir. Kernel versiyonunu değiştirmekte çözüm olabilir belki. Deneme yanılma yaparak durumu incelemek gerekli. Saygılarımla.

Artık bu sorun yok .

1 Beğeni