okulumuzdaki akıllı tahtalarda pardus etap 5.3 kurulu. rar veya zip dosyalarını çıkarttığımızda dosyaların bir kısmı görünmüyor. örneğin klasörün içinde 20 dosya varsa 10 dosya ancak çıkıyor. hatta çıkan dosyaların bazıları açılmıyor, örneğin resimler. ama aynı dosyayı windowsta çıkarttığım zaman hiç bir sorun yok.
Synaptic Paket Yöneticisi 'nde p7zip-full paketi varsa kurup çalıştırmayı deneyin. Aklıma bu yöntem geldi.
Hocam farklı bir arşiv programı yüklemeyi deniyorum konsoldan. Program yüklendi gözüküyor. Uygulamalar bölümünde simgesi görünüyor. Tıkladığım zaman programın simgesi ekranda yarım dakika boyunca top gibi zıplayıp duruyor. Sonra açılmıyor. Chrome programındada atnısı oluyor.
Sadece o arşiv paketinde mi sorun var yoksa diğer paketleri kurduktan sonra da aynı sorunu yaşıyor musunuz?
Kurulum yapmak istediğiniz arşiv açıcı paketinin adı ne?
Örneğin chrome için indirdiğim dizinde terminal i açıyorum ardında komutu yazıyorum sudo dpkg -i google-chrome-stable_current_amd64.deb
Şifre istiyor girdikten sonra devam ediyor yüklemeye ama bağımlılılıkla ilgili birleyler yazıyor
sudo apt-get -f install bu komutu giriyorum. Ardında yüklenmiş oluyor ama açılmıyor
Intel mı işlemcileiniz? Eğer intelse yeni versiyonu yüklemeniz işinizi çözer. Bayram Hocanın imajları işinizi görecektir .
Resmi olarak Pardus sitesinde yüklenen imajida kullanabilirsiniz.
https://www.etap.org.tr/index.php/imajlar/
Etap 19 lari kullanabilirsiniz.
İşlemci Amd hocam malesef
Normal bilgisayar olsa az da olsa bir bilgim olur ama etap akıllı tahtalar hakkında hiç bilgim yok maalesef.
AMD işlemciler için üst mesajda bağlantısı verilen Bayram hocamızın imajını test ettim. Sorunsuz.
Bu konu son yanıttan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.