Realtek audio driver nasıl kurabilirim?

Merhaba,
Realtek audio driver pardus’a nasıl kura bilirim? Bir kaç yol denedim ama bitin de kurdu sandım gözükmedi… Nvidida denetim gözükmüyor.

Realtek hd audio yöneticini pardusa bildiğim kadarıyla kuramazsın. Realtek audio ses sürücüsü zaten pardus içinde yüklü geliyor.

2 Beğeni

Realtek direkt kurulamaz. Onun yerine, anlayacağınız dille, onun yerine geçen alternatif özgür sürücüler kuruluyor.

Sorun nedir? Hiç ses gelmiyor mu?

Gelmiyorsa anlayan arkadaşlar yardımcı olabilir.

Geliyor ama illa realtek istiyorsanız öyle olmuyor.

1 Beğeni

Realtek sürücülerini içeren paket yüklü değilse yüklemeyi deneyin:

sudo apt install firmware-realtek

bu bilgi doğru değil, yukarıda da verdiğim paketle realtek’in ethernet, wifi, bluetooth ve ses sürücüleri kurulabiliyor.

Bazı sürücüler direkt olarak kernelin içinde geliyor evet ama hepsi değil. Donanım üreticisine göre değişkenlik göstererek ek firmware’ler ve sürücüler kurmanız gerekebiliyor.

2 Beğeni

Selam.
Yorum ve tavsiye veren herkes teşekkür ederim. Benim anakart realtek auidio var… nvidia sürücü ses d. kullanmak istemiyorum. ses var benim kullan alışkanlığıma uymuyor.

pipewire kurmalısınız

1 Beğeni

Nasıl? kuracağım onu!

Üstadım benim anlatmak istediğim realtek hd audio yönetici idi. Realtek audio ses sürücüsü değildi. Hatalı ifade etmiş olabilirim. Düzelteceğim.

Aynen. Ben de şunu zannettim :grin:

image

Linux versiyonu yok bildiğim kadarıyla.

var kod olarak iniyor çalışması için hangisi lazım bilmiyorum.

Üstadım easyeffects isimli bir uygulama var. Ben pek sevmedim. Deneyebilirsin.
http://ftp.tr.debian.org/debian/pool/main/e/easyeffects/easyeffects_7.2.3-1_amd64.deb

bence hiç tavsiye bile etme . Berbat ediyor . Kulaklığı bile bozabilir yani . Sesi berbat etmekten başka bir işe yaramıyor .

realtek de %17 de aldığım performansı 50 almak biraz sıkıntı.

Hocam linux tarafında o ayar windows’daki gibi çalışmıyor. Yüzde yüzün üzerine çıkarabilirsiniz onu. Oradan görünmüyor olabilir, ses ayarlarında girdiniz mi, istediğiniz seviyeye kadar çıkarabilirsiniz. Çok arttırırsanız kulaklık kullanırken kulaklara zararlı olabilir.

bro oralara çoktan baktım… bu ses realtek lunix kodlar var. belki çözeriz diye yazım.
burası pardusun güzin ablası gibi. ;:wink: