Realtek HD Audio

Herkese merhaba,

Arkadaşlar benim bilgisayarımın ön kulaklık girişinin içinde jak kırıldı, bu yüzden mikrofon her zaman takılı olarak gözüküyor. Windows kullanırken Realtek HD Audio yöneticisinden jakların işlevlerini değiştirip giriş jakını çıkış, çıkış jakını ise giriş yapabiliyordum. Bu durumu pardus’da yapma imkanım var mı veya nasıl halledebilirim ?

Teşekkürler.

2 Beğeni

Bilgisayarin kasasını aç. Anakarta gir3n ince bir jak var. Ustunde Audio yaziyor olabilir. 6-7 delikli tek bir jak. Onu cikart. On paneldeki girisi iptal etmis olursun. Ugrasmana gerek yok.

Hocam bu sefer kulaklığı kullanamıyacağım. Kulaklığı kullanmaya ihtiyacım var çünkü ben sesi monitör ekranından alıyorum, monitör ekranı biraz arızalı olduğu için çok yüksek bir ses veremiyor. Bu yüzden bazen kulaklığa ihtiyaç duyuyorum. Arka jak girişini kullan diyebilirsin fakat kasa bana biraz uzak olduğundan dolayı kulaklığımın kablosu oraya yetişmiyor.

Hocam benim jak girişleri hem mikrofonu hem kulaklığı tek başlarına destekliyor, acaba yazılımsal olarak birbirlerinin adresini değiştirirsek çözüm olmaz mı ? Eğer çözüm olur diyorsanız nasıl yapabileceğimiz hakkında bir fikriniz var mı ?

Teşekkürler.

Aradan uzun zaman geçmiş ama benimde kablo boyları ile sıkıntım olduğundan bende ara uzatma kablosu kullanıyorum. sizede resimde gördüğünüz şekilde bir kabloyu elektronikçiler çarşısı yada pasajlarından temin etmenizi öneririm çok işlevsel oluyor :smiley:

Hocam öneriniz için teşekkür ediyorum. Yazılımsal bir çözüm bulamadığım için bende öndeki girişleri söktüm, daha sonra başka bir bilgisayarın jak girişlerini harici olarak taktım.

Ben de benzer bir durum yaşadım sesin bir türlü istediğim yerden çıkaramadım. Pulse Audio Ses Denetim Sistemi dediğin uygulamanın Linux versiyonu gibi düşünebilirsin. Çok bilgili değilim ama oradan ayarlanılacağına %90 eminim. Uygulama hakkında detaylı bilgi için PulseAudio - Debian Wiki

@Erkan_Cavus hocam galiba sorunumu çözdünüz.

https://wiki.debian.org/PulseAudio#Front_Panel_Jacks_not_working

Okuduğuma göre alsamixer bu işi yapabiliyormuş. Bende problemin çözümünü bulmak için çemberi alsamixere kadar daralttım ve bir çözüm buldum gibi. Bu çözümü bulmam en fazla 20 dakikamı aldı, anahtar kelime çok önemli. Fakat hala denemedim, en kısa zaman deneyip size buraya da yazmaya çalışacağım. Bulduğum çözümün kaynağı:

Hocam gerçekten çok yardımcı oldunuz, size çok teşekkür ediyorum.

1 Beğeni

Rica ederim. Yardımım dokunduysa ne mutlu bana.

1 Beğeni

Bu konu son cevaptan 30 gün sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.