Realtek RTL8821CE wireless sorunu

Bu sorunun daha önce çözüldüğünü biliyorum. Ama verilen komutları uygulamama rağmen hala wifi kesilmesi yaşıyorum. Dizüstü bilgisayarımı açıyorum 5 ya da 10 dakika kullanıyorum ve bağlantı kesiliyor. HP laptop kullanıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim…

uname -r

Yazarak kernel versiyonunuz güncel mi? 5.9 dan sonra doğal olarak bu sürücü kernel dan destekleniyormuş. 5.9 dan büyükse kernel güncellemeyi yinede denebilirsiniz. Backport depolarındaki güncel kerneli yükleyebilirsiniz.
Kernel 6.8 versiyonu kullananlarda sıkıntı kalmadığı belirtiliyor.

Bunlar olmazda direk bu donanım için geliştirilen repo var. Bu repo dan Ubuntu adımlarıni kullanarak kurmayı deneyebilirsiniz.

1 Beğeni

Üstad bende realtek rtl8851 kullanıyorum bende de aynı sorun var. Debian tabanlı işletim sistemleri kullanamıyoruz maalesef. Ondan sorundan dolayı ben Zorin kurdum cok memnun kaldım. Driver sorunları çözülene kadar ubuntu tabanlı distroları kullanmaya mecburuz.

1 Beğeni

Pardus backport sürümünün çalışır versiyonununda bir deneyin. Realtek driverları kernele gömülü gelmeye başladı.

1 Beğeni

Nasıl yapacağımı bilmiyorum üstat

Windowsun hantallığından güncellemelerinden güvensizliğinden pardusu tercih ettim amaişte bu wifi sorunu da can sıkıcı

Denedim yine olmadı maalesef