[REHBER] Deface ile Video ve Resimlerdeki Yüzleri Anonimleştirme

Merhabalar, size de video ve resimlerdeki yüzleri anonimleştirecek pratik bir araç lazım ise açık kaynak ve ücretsiz Deface göreve hazır.

İnternette web tabanlı uygulamalar, mobil uygulamalar vs hızlı bir göz gezdirdikten sonra çoğunun sizin de tahmin edeceği gibi ya ücretli ya da reklamlı olduğunu gördüm ve farklı arayış içine girdim. Deface’e rastlayınca denedim ve memnun kaldım. Çok işimi gören bir araç olduğu için sizlerle de paylaşmak istedim. Konuya geçeyim.

Uç birimden çalışan Deface aracı ile bir videodaki ya da klasör içindeki tüm resimlerdeki yüzleri kolayca anonimleştirebilirsiniz. Anonimleştirme işini yaparken bulanıklık, pikselleştirme ya da siyah kutu ile kapatma gibi yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Şimdi kurulum ve basit bir örnek yapalım.

Öncelikle python yükleme aracı pip3’ün sistemimizde kurulu olduğundan emin olalım. Aşağıdaki komutu çalıştırarak pip3’ün sisteminize kurulmasını sağlayabilirsiniz. Zaten kurulu ise sistem tekrar kurmayacaktır.

sudo apt install python3-pip

Video ve resim düzenleme aracı ffmpeg’i sistemimize yükleyelim

sudo apt install ffmpeg

Deface aracı için sanal bir ortam oluşturalım. Aşağıdaki komutu uygulayarak kullanıcı ev dizininde deface-env isimli bir sanal ortam klasörü oluşacaktır.

python3 -m venv deface-env

Sanal ortamımızı aktif edelim. Aşağıdaki komutu uyguladıktan sonra uçbirim’de üzerinde olduğunuz komut satırının en başında deface-env ibaresini göreceksiniz. Bu ifade sanal ortamınızın aktif olduğunu gösteriyor.

source deface-env/bin/activate

Deface aracını yükleyelim

pip3 install deface

Kurulum bittikten sonra yüz buzlamak istediğimiz videonun bulunduğu klasöre uç birimden gidelim. Örneğin benim videom indirilenler klasöründe olsun.

cd "/home/kullanici_adiniz/İndirilenler/"

Şimdi videomuzdaki yüzü buzlayalım. Aşağıda gördüğünüz replacewith parametresinden sonraki blur ifadesi, videodaki yüzün bulanık görüntü ile değiştirileceğini söylüyor.

deface videonuz.mp4 --replacewith blur -o buzlanmis_video.mp4

Bir klasör içinde bulunan resimlerdeki yüzleri buzlamak için aşağıdaki komutu uygulayabilirsiniz. Resimlerinizin olduğu klasör resim_klasorum olsun. Komut uygulandıktan sonra yeni resimler bulaniklastirilmis_resimler isimli klasöre yerleşecektir.

deface resim_klasorum/ --replacewith blur -o bulaniklastirilmis_resimler/

NOT: Yüzleri anonimleştirmek için bulanıklaştırma efekti dışında piksel efekti, siyah kutu efekti gibi farklı teknikleri de kullanabilirsiniz. Bunu yapmak için –replacewith blur parametresini –replacewith pixelate ya da –replacewith box olarak değiştirip deneyebilirsiniz. Eğer videolarda ses’in saklanmasını istiyorsanız video ile ilgili komutun en sonuna –keep-audio komutunu ekleyebilirsiniz.

Deface kullanışlı bir araç. Aşağıda proje linki mevcut. Daha bir çok özelliği var. Daha fazla parametre ile yapabileceklerinizi görmek için proje linkini inceleyebilirsiniz.

Proje linki: GitHub - ORB-HD/deface: Video anonymization by face detection

2 Beğeni

Hobaaaaaaaa!!! :smiley:

Elimize çok güzel bir oyuncak verdin şu anda ve farkında değilsin hocam :wink:

@cektor

Ben o topa girmem abi API felan uğraşılmaz zor iş

Girersin.

Signal’e gelsene konuşalım.

Açık konuşayım, sana diyecektim ki buna bir arayüz yazar mısın? Sonra belki ayıp olur diye sesimi çıkarmadım. Leb demeden Çorum olmuş. Kolay gelsin kardeş :rofl:

1 Beğeni

hocam API sağlarsanız hallederiz

API kullanmamıza hiç gerek yok Github’dan kaynak kodu indirelim, programın içine gömelim. Çünkü pip+venv ile uğraşmak biraz sıkıntılı bir iş. Daha önce pip+venv ile sunduğum programlarda kullanıcılar bağımlılıkları indiremediler.

Signale müsait değilsin sanırım akşam gelirsen ben sana detayları anlatıcam.

Hiç API kullanmadan kaynaktan paketi alıp onunla bir video converter mantığı kuracağız kısaca.

ciddi zaman alır abi göründüğü kadar basit değil
ayrıca nerde barındırcan onu server lazım yoksa senden başkası kullanamaz yaptığını

Haydaaa…

Yav Fatih, abim,

Nasa’yı ele geçiricek adamsın, basit değil diyorsun. Programı yazıcaz, Github’a yükleyip buraya link atıcaz onu demek istiyorum. Ben de yaparım ama sen bu konuda benim dedem seviyesindesin ben mi yapayım yani?

yaparız yapmasına da ciddi uğraş gerektiren bişey ayrıca ciddi yoğunum

birde sorun şu YZ işlerini sevmiyorum fazla karmaşık ama ilerleyen zamanda denenebilir

1 Beğeni

O zaman ben bir deneyeyim şunu. Yapabilirsem buradan paylaşırım.

sen dene takılırsan yardım ederim abi

1 Beğeni