Emeğine sağlık hocam.
Bakın bu program değerli bence. En azından hangi sürümdeyim sorusunu GUI üzerinden detaylı veriyor. Şu anda ne eklenebilirdi? sorusunu soruyorum ama bulamıyorum.
Sadece fikir veriyorum:
Elimde cinnamon 3 var.
Program bana diyor ki, en güncel sürüm 5.
Yanında Kur butonu var.
Basıyorsun, pkexec soruyor, ardından → eski sürümü kaldırıp yeni sürümü kuruyor.
Reboot pliiiz? diyor ve yeniden başlatınca hobaaaa yeni cinnamon karşında. Gibi.
Nasıl olur?
Ama bunu yapmak için repolar ekletmen lazım programa.
Bir de sistemi bozma riski de var.
Bunları değerlendirebilirsin hocam.
Buna benzer şekilde @cektor 'un güzel bir kernel sorgulatma-güncelleme programı var: SelikUP. Onun çalışma mantığını inceleyebilirsiniz.
Pardus depolarında bulunan tüm masaüstü ortamlarını kurup kaldıran bir uygulama yapmasına yaparım ama şöyle bir durum var. Örneğin cinnamon-core cinnamon ve cinnamon full yada aynı şekilde KDE için 3 ayrı kurulum paketi var. Şimdi kullanıcı atıyorum xfce kullanıyor thunara alışkın cinnamon kuracak Nemo gelecek yada gedit kullanıyor başka bir metin editörü kurulmasını istemiyor gibi onu kendi tercih etmeli diye düşünüyorum. En güzeli orjinal ISO gelen masaüstü ortamı. Yine kullanıcı kendi zevkine göre sistemi şekillendirmeli.
Yine benim uzun zamandir ısrarla istediğim bir şey var Pardus Lite ISO! Sistem minimal olacak Libre Office VLC Gimp vs. Kurulu gelmeyecek zaten mağaza var isteyen oradan istediğini zaten kurup kullanır. Xubuntu da örneğin minimal ISO var. Onun gibi sistem ve masaüstü dışında bir şey kurulu gelmiyor.
Release pardus cinnamon backports lite · 03tekno/pardus-cinnamon · GitHub.
Örneğin benim kendime yaptığım bir özel ISO var (Debian backpots repodaki kernel kurulu geliyor) 1.57 GB boyutunda ve Lite. Ancak bu ISO yapımı farklı olduğu için pardus live installer kurulum sırasında hata veriyor. Ama yine de live ISO elimde bulunsun diye duruyor.